Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, λόγω... ιδιωτικοποίησης

Από το zougla.gr
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, συναντήθηκε, σήμερα στον Περισσό, με το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Οφθαλμίδη. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε ακόμα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος και υπεύθυνος του Τμήματος για την Εργατική-Συνδικαλιστική δουλειά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του σωματείου «παρουσίασε τις θέσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, ιδιαίτερα όσον..
αφορά την αντίθεσή τους με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων».

Ο Δ. Κουτσούμπας παρουσίασε στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων τις θέσεις του κόμματος για τις εξελίξεις στην ενέργεια καθώς «και την ανάγκη ύπαρξης ενεργειακού σχεδιασμού που να υπηρετεί τη λαϊκή ευημερία και τα δικαιώματα των εργαζομένων κι όχι το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων και ενημέρωσε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει, εντός κι εκτός Βουλής, τα δίκαια αιτήματά τους», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Π. Οφθαλμίδης είπε ότι η αντιπροσωπεία του σωματείου έθεσε στον Δ. Κουτσούμπα και στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το θέμα της «περαιτέρω ιδιωτικοποίησης που επιχειρείται στα ΕΛΠΕ και αυτό έγινε με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι είναι στις προθέσεις [των κυβερνώντων] να ιδιωτικοποιήσουν περαιτέρω την εταιρεία.

Με αυτήν την έννοια οι εργαζόμενοι έχουν μια διαχρονική θέση στο ζήτημα αυτό, θέλουμε το ποσοστό αυτό, 35,5%, να παραμείνει στο ελληνικό Δημόσιο στα ΕΛΠΕ για εθνικούς και στρατηγικούς λόγους και δηλώσαμε ότι είμαστε αντίθετοι προς οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή και αν επιχειρηθεί να γίνει».

«Ζητήσαμε από τον γγ να παρέμβει στη Βουλή με ερώτηση και βέβαια να μας κάνουν καθαρές τις προθέσεις για το τι ακριβώς σκέπτονται να κάνουν γι' αυτήν την εθνικής και στρατηγικής σημασίας εταιρεία» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο κ. Οφθαλμίδης είπε ότι στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ έθεσε και το θέμα του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού, σημειώνοντας ότι ο νόμος που αφορά τα βαρέα και ανθυγιεινά στα οποία είναι ενταγμένοι οι εργαζόμενοι τους «υποχρεώνει, πλέον, άσχετα αν έχουμε ή όχι τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούμε υποχρεωτικά στα 62 χρόνια.

Από την άλλη μεριά όλες οι μελέτες για τις επαγγελματικές ασθένειες του κλάδου καταδεικνύουν ότι το προσδόκιμο ζωής έχει τελειώσει μετά τη σύνταξη με πρώτες αιτίες θανάτου τον καρκίνο, τα εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ είπε ότι οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν ένα σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσουν σε όλα τα κόμματα και θα ζητήσουν από τη Βουλή για τους εργαζόμενους στα διυλιστήρια καθώς και στις βαριές χημικές βιομηχανίες και τις βιομηχανίες συνεχούς πυράς «εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα και όχι υποχρεωτικά στα 62 χρόνια».

Είπε ότι θα επισκεφθούν και τα υπόλοιπα κόμματα και θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για τα θέματα της ιδιωτικοποίησης.

Στον όμιλο ΕΛΠΕ εργάζονται περίπου 3.600 εργαζόμενοι ενώ στα τρία διυλιστήρια -Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Θεσσαλονίκης- εργάζονται περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι.

Ο κ. Οφθαλμίδης είπε ακόμα ότι το Σωματείο Εργαζομένων θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα έρευνας για τις επαγγελματικές ασθένειες, ενώ στη σχετική έρευνα συμβάλλουν τόσο το ΕΜΠ όσο και η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου