Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Περισσότερες από 100 Εταιρείες Συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων, EPOCH 2019

Από το energia.gr
Εταιρείες, προσωπικότητες και παράγοντες της διεθνούς αγοράς έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε, στις 16-17 Σεπτεμβρίου 2019, το διεθνές συνέδριο Exploration and Production Offshore Congress Hub (EPOCH 2019), υπό τη διοργάνωση της BGS Group. Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), ενώ το συνέδριο..
κάλυψαν με εκτενείς αναφορές και ανταποκρίσεις τους πλήθος δημοσιογράφων.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream, Γιάννης Γρηγορίου, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, Γιάννης Μπασιάς, ο οποίος παρουσίασε το έργο της εταιρείας και τη σημαντική θέση της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερες από 100 εταιρείες, πετρελαϊκές, εξειδικευμένες σε θέματα τεχνολογίας και έρευνας, γεώτρησης, αγώνων, ρομποτικής, προστασίας, ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας, συνέβαλαν στο EPOCH με ομιλίες και παρεμβάσεις.

Ο υπεύθυνος της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τους επικαιροποιημένους κανονισμούς, τους οποίους θα εντάξει κάθε κράτος- μέλος στο εθνικό νομικό πλαίσιό του, και την αποξήλωση-αποσυναρμολόγηση των πλατφόρμων γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Από τον ευρωπαϊκό χώρο το «παρών» έδωσαν ομιλητές από οργανισμούς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (Ελληνικά Πετρέλαια, Repsol και Edison), την Κύπρο (Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου) και την Ιταλία (Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο), καθώς και τη Νορβηγία, την Αγγλία και την Ισπανία, ενώ ενδιαφέρουσες ήταν και οι παρουσιάσεις από Αίγυπτο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Αλγερία, Γκάνα και Νιγηρία.

Στα βασικά θέματα του συνεδρίου EPOCH 2019 περιελήφθησαν, οι κυριότερες τάσεις στην υπεράκτια πετρελαϊκή βιομηχανία της Μεσογείου, τα σενάρια για τις τιμές του πετρελαίου το 2019. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή, τα Αφρικανικά υπεράκτια πρότζεκτ ερευνών και οι ασφαλείς και αποδοτικές έρευνες κάτω από οποιεσδήποτε επικίνδυνες συνθήκες.

Μεταξύ των κύριων ομιλητών ήταν οι:

Dr Abdelarahim Mohamed – Board Director for Exploration & Production of National Oil Corporation of Libya
Yannis Bassias – President & CEO of Hellenic Hydrocarbon Resources Management
Kees Jongepier – VP Exploration of Aker Energy AS
Chijioke Akwukwuma – CEO of Ocean Deep Drilling ESV Nigeria Limited (ODENL)
Dr. Jörg Köhli – Senior Expert – Head of Upstream Oil and Gas of European Commission
Christophe Souillart – BD Director Africa, Mediterranean and Southern Europe of Subsea 7
Henry Okolie-Aboh – Founder & CEO of Westfield Energy Resources Limited

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τις παρουσιάσεις που υπογράμμισαν τις νέες προκλήσεις, ευκαιρίες και στρατηγικές για ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου, ενώ η σύνοδος της δεύτερης ημέρας αφιερώθηκε στην επισκόπηση της υπεράκτιας περιοχής της Δυτικής Αφρικής και στις τρέχουσες επιδόσεις της.

Περισσότερα για το Συνέδριο στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2kR7ERN 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου