Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Πετρελαϊκός γίγαντας της Ταϊλάνδης αναζητά συνεργασία με πλούσιους παραγωγούς της Μέσης Ανατολής

Από το worldenergynews.gr
Σε αναζήτηση πλούσιων σε πόρους χώρες, αναζητά σύμφωνα με το Bloomberg, η κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου της Ταϊλάνδης, PTT Pcl, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας της χώρας.

Ειδικότερα, η PTT Pcl διερευνά..
τις μελλοντικές δυνατότητες συνεργασίας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Chansin Treenuchagron σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο Bloomberg. 

Μάλιστα, η ζήτηση πετρελαίου της Ταϊλάνδης αυξήθηκε σε 1,48 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πέρυσι, ένα εκατομμύριο περισσότερο από ό, τι παράγει συνήθως, σύμφωνα με στοιχεία της BP Plc.

«Χρειαζόμαστε αργό και ίσως χρειαστεί να προχωρήσουμε σε ορισμένες γεωτρητικές δραστηριότητες σε χώρες της Μέσης Ανατολής, καθώς χρειαζόμαστε προμήθεια για τις αγορές της Ταϊλάνδης και της Ασίας», δήλωσε ο Chansin.

 Αξίζει να αναφερθεί, ότι δεν προχώρησε στην ονοματολογία εταιρειών και χωρών που θα βοηθήσουν την χώρα της Ταϊλάνδης.

Υπενθυμίζεται ότι εταιρείες πετρελαίου από μέρη όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επενδύουν σε ασιατικά διυλιστήρια πετρελαίου για να κλειδώσουν αγοραστές για το αργό στην περιοχή με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ζήτηση. 

Τέλος, η PTT είναι αισιόδοξη ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η επακόλουθη οικονομική ύφεση, θα έχουν μόνο βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου