Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ για ΔΕΘ 2019


Από το poenergias.gr
Η μνημονιακή δανειακή σύμβαση έληξε, αλλά οι δεσμεύσεις της χώρας μας, οι μνημονιακοί νόμοι και η εποπτεία των δανειστών παραμένουν. Η νέα Κυβέρνηση που προέκυψε στις τελευταίες εκλογές ευθύς αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της έδειξε..
τις προθέσεις της για την κατεύθυνση που θα έχει η πολιτική της, με την κατάργηση προστατευτικών διατάξεων για τους εργαζόμενους και με την άμεση ιδιωτικοποίηση των στρατηγικής σημασίας ενεργειακών επιχειρήσεων (ΕΛΠΕ – ΔΕΠΑ - ΔΕΗ) οι οποίες είναι βασικοί μοχλοί για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο αγώνας των σωματείων μας μαζί με την ΠΟΕ δεν σταματά αλλά αντιθέτως επιβάλλεται να συνεχιστεί με ενότητα και περισσότερη ένταση.
Ως αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού θα συνεχίσουμε τον αγώνα για :
.         Τη ματαίωση της περαιτέρω Ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ και συνολικότερα               της Δημόσιας Περιουσίας
.         Τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με ισότιμα δικαιώματα
.         Την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και την υπογραφή ΣΣΕ
.         Την αναίρεση όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων
.         Την επανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας
.         Την οικονομική ανάπτυξη της χώρας προς όφελος όλων μας, στα πλαίσια ενός κράτους
           δικαίου και αλληλεγγύης

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με την συμμετοχή μας στους αγώνες του Συνδικαλιστικού Κινήματος προασπίζουμε τα δικαιώματά μας και την αξιοπρέπειά μας .
Με τους αγώνες μας καθορίζουμε το παρόν και το μέλλον μας.

Συμμετέχουμε μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Κλάδου στο πανελλήνιο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18.00, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου