Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Total: Υιοθετώντας μια νέα στρατηγική ανάπτυξης, αποσύρεται από τα δίκτυα πετρελαίου της Γαλλίας

Από το energypress.gr
Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ Total και Pisto SAS για την πώληση του 30% του μεριδίου της πρώτης που κατέχει στην εταιρεία διαχείρισης του δικτύου αγωγών πετρελαίου (Société des Transports Pétroliers par Pipelines – Trapil), έναντι συνολικού τιμήματος 290 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το pipeline oil and gas news.

«Η πώληση των μετοχών της Total στο κομμάτι..
των υποδομών αντανακλά την ενεργητική στρατηγική του χαρτοφυλακίου της. Από το να κατέχει περιουσιακά στοιχεία υποδομών, σκοπός του Ομίλου είναι να διατηρεί συμβόλαια ώστε να χρησιμοποιεί τέτοιες υποδομές όταν τις χρειάζεται προς εξυπηρέτηση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Η εν λόγω πώληση θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τον στόχο μας για να απελευθερώσουμε 5 δις δολάρια από περιουσιακά στοιχεία την περίοδο 2019-2020», ανέφερε σε σχόλιο του για την συναλλαγή, ο εκτελεστικός οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, Jean-Pierre Sbraire.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η Total θα διατηρήσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών της τάξης του 5.55% και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υποδομές Trapil με βάση τους ισχύοντες κανόνες και προϋποθέσεις προκειμένου να μεταφέρει τα προϊόντα της από τα διυλιστήρια της Νορμανδίας και του Grandpuits.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου