Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Προχωράει η στελέχωση του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ

Από το energypress.gr
Μπορεί η προκήρυξη των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών να έβαλε προσωρινά φρένο στις διαδικασίες, όμως πλέον η στελέχωση του νεοσύστατου Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Ενέργειας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, την επόμενη εβδομάδα λήγουν οι προθεσμίες για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις πρώτες θέσεις ερευνητών στα βασικά αντικείμενα δραστηριότητάς του.

Συγκεκριμένα, οι προκηρύξεις αφορούν τις εξής θέσεις:


-1 θέση Ερευνητή Α’ ή Β’ βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο: “Διαχείριση ταμιευτήρων πετρελαίου (reservoir engineering)”

-1 θέση Ερευνητή Α’ ή Β’ βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο: “Έρευνα (exploration) πετρελαίου”

-1 θέση Ερευνητή Α’ ή Β’ βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο: “Μελέτη και μοντελοποίηση της συμπεριφοράς των υδρογονανθράκων στο περιβάλλον”

Το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ εδρεύει στα Χανιά, στον χώρο των εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και υποστηρίζεται χρηματοδοτικά και από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Πρόκειται για το νεότερο Ινστιτούτο του ΙΤΕ, καθώς ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και είναι εξειδικευμένο στην έρευνα γύρω από την παραγωγή και εκμετάλλευση των ορυκτών υδρογονανθράκων.

Το Ινστιτούτο θα επικεντρωθεί στην βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σχετιζόμενη με την ανίχνευση, τον εντοπισμό, την εξόρυξη και την ενισχυμένη ανάκτηση πετρελαίου καθώς και την ανάκτηση πετρελαίου με ταυτόχρονη αποθήκευση CO2.

Οι βασικοί τομείς δραστηριότητάς του θα είναι:

1.Η ανίχνευση και εντοπισμός κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (Petroleum Εxploration).

2. Η ανάπτυξη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (Drilling and Production engineering).

Η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις παραπάνω δραστηριότητες και η αντιμετώπισή τους (Environmental Engineering).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου