Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Υποχώρησαν τα Αποθέματα Αργού Πετρελαίου των ΗΠΑ, σε Εβδομαδιαία Βάση

Από το energia.gr
Περισσότερο του αναμενομένου υποχώρησαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA).

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια, ή ποσοστό 0,7%, στα 455,9 εκατομμύρια βαρέλια..
για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας υπηρεσίας. Ωστόσο, οι αρχικές προσδοκίες της αναφέρονταν σε μείωση της τάξης των 2,69 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων εξώθησε υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου, την Πέμπτη. Η τιμή του Brent, που θεωρείται το διεθνές benchmark, διαπραγματευόταν στη ζώνη διακύμανσης των 63,86 δολαρίων το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,18%, όταν στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση της Τετάρτης είχε κλείσει στα 63,74 δολάρια το βαρέλι.

Επίσης η τιμή του αμερικανικού WTI κυμαινόταν στην περιοχή των 56,70 δολαρίων ανά βαρέλι, αφού είχε κλείσει στα 56,63 δολάρια, την Τετάρτη.

Τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα εμπορικά αποθέματα αργού, παρέμειναν αμετάβλητα, στα 644,8 εκατομμύρια βαρέλια, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια, ή ποσοστό 1,6%, στα 232,8 εκατομμύρια βαρέλια, κατά την ίδια χρονική περίοδο, όταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, είχαν διαμορφωθεί μειωμένα κατά 1,5 εκατομμύριο βαρέλια.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στη χώρα μειώθηκε κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα, σε περίπου 12 εκατομμύρια για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου