Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Η Νορβηγία εξετάζει 21 επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2019-2021

Από το worldenergynews.gr
Η Νορβηγία αναμένει από τις πετρελαϊκές εταιρείες να παρουσιάσουν αναπτυξιακά σχέδια (PDO) για πάνω από  21 νέα ή επεκτεινόμενα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοικτής θάλασσας μέχρι τα τέλη του 2021, δήλωσε ο επικεφαλής της Norwegian Petroleum Directorate (NPD) στο Reuters.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου..
στη Δυτική Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά τη Ρωσία βλέπει μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη των επενδύσεων σε πετρέλαιο, καθώς οι ενεργειακές εταιρείες αυξάνουν τις εξερευνήσεις και τις επενδύσεις, ανακοίνωσε την Τρίτη 29/5/2019 η νορβηγική στατιστική υπηρεσία.

"(Αναμένω) μεταξύ τριών και έξι (PDO) φέτος ... Αυτό που βλέπουμε είναι σαν 10-15 που θα έρθουν τα επόμενα δύο χρόνια", δήλωσε ο επικεφαλής της NPD Bente Nyland στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την ενέργεια.

"Θα υπάρξει ένα πολύ υψηλό επίπεδο δραστηριότητας, αλλά όχι τόσα πολλά από τα μεγάλα πεδία", πρόσθεσε ο Nyland. 

Η παράδοση μιας PDO, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμήσεων των πόρων και του κόστους καθώς και των λεπτομερειών κατασκευής, είναι ένα βασικό βήμα που πρέπει να λάβει μια επιχείρηση πετρελαίου για να κερδίσει την έγκριση από τις νορβηγικές ρυθμιστικές αρχές.

Συνολικά, υπάρχουν σήμερα περίπου 70 ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που αξιολογούνται από τους κατόχους αδειών για πιθανή ανάπτυξη, δήλωσε ο Nyland, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν υποψήφιοι για υπάρχουσες πλατφόρμες μέσω υποθαλάσσιων τεχνολογιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου