Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος: πείτε όχι στο κάπνισμα και προστατέψτε την υγεία των πνευμόνων σας

Από το osha.europa.eu
Κάθε χρόνο, την 31η Μαΐου εφιστάται η προσοχή στις επιβλαβείς και θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος και της παθητικής έκθεσης στον καπνό. Η Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος  έχει ως στόχο να αποθαρρύνει τη χρήση του καπνού σε οποιαδήποτε μορφή και καλεί τους ιδιώτες, το κοινό και τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για την προώθηση ενός τρόπου ζωής χωρίς καπνό.

Η πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) αναδεικνύει..
κάθε χρόνο ένα θέμα για τη διάδοση ενός ενιαίου παγκόσμιου μηνύματος. Η εκστρατεία του 2019 ευαισθητοποιεί το κοινό σχετικά με την έκθεση στον καπνό και τον τρόπο με τον οποίο τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πνευμόνων: από τον καρκίνο έως τη χρόνια αναπνευστική νόσο.

Πολλοί εργαζόμενοι, αν και γνωρίζουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνού στην υγεία των ανθρώπων, εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να εργαστούν σε έναν χώρο εργασίας χωρίς καπνό. Ο EU-OSHA παρέχει συλλογή ενημερωτικών δελτίων για τη διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς καπνό για όλους.

Παρακολουθήστε την ταινία Ο Napo στο… «Οι πνεύμονες στην εργασία»  και ενημερωθείτε σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του καπνίσματος

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον καρκίνο που σχετίζεται με την εργασία και σχετικά με τις επικίνδυνες ουσίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου