Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Αποκάλυψη τώρα ! Να γιατί η ΔΕΗ ζητά για άλλη μια φορά αύξηση τιμολογίων!

Από το greeklignite.blogspot.com
Για μια οποιαδήποτε χρεοκοπημένη χώρα είναι βασικό να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να βασίζεται στους δικούς της πόρους και να μειώνει τις εισαγωγές όπου μπορεί. Στην Ελλάδα ωστόσο η λογική έχει πάει περίπατο και η κυβέρνηση όχι μόνο κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει την κατανάλωση εισαγόμενων καυσίμων, αλλά κάνει επίσης ό,τι μπορεί για ν' απαξιώσει τον για 68 χρόνια δικό μας μαύρο χρυσό, τον εγχώριο λιγνίτη.

Το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ζητά..
επίμονα αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρισμού και μέλος του ΔΣ-εκπρόσωπος των εργαζομένων θυμήθηκε ξαφνικά πόσα λεφτά λείπουν απ' τη ΔΕΗ. Ήδη το ΔΣ της ΔΕΗ έχει χαρατσώσει τους καταναλωτές επιβάλλοντας χρέωση 1€ σε κάθε έντυπο λογαριασμό, δίνοντας ταυτόχρονα πρόσθετη υπόγεια ώθηση στα δημόσια έσοδα, καθώς χρεώνει και ΦΠΑ 24%. Εκείνο ωστόσο που δεν μας λένε απ' το ΔΣ της ΔΕΗ είναι πως προσπαθούν να μας αποτρελάνουν, έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως η Ελλάδα είναι το ...Κατάρ σε αποθέματα φυσικού αερίου και πλέον το εθνικό μας καύσιμο για ηλεκτροπαραγωγή είναι το 100% εισαγόμενο αέριο!

Το πιο πάνω διάγραμμα της ντροπής είναι απ' το Μηνιαίο Δελτίο Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ για τον Ιανουάριο 2019 και δείχνει πως η μακράν μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρισμού ήταν το πανάκριβο αέριο, το οποίο μάλιστα, όπως θα δούμε στο πιο κάτω διάγραμμα, το έκαψε κυρίως η ΔΕΗ. Πώς μετά να μη ζητά αυξήσεις στα τιμολόγια; Αυξάνουν τις εισαγωγές, δημιουργούν απαιτήσεις και κοιτούν πώς θα βάλουν το χέρι στην τσέπη μας, κοροϊδεύοντας την κοινωνία για "ρήτρες CO2", λες και το αέριο δεν εκπέμπει CO2! Το ίδιο έκαναν για χρόνια και στα Μη Διασυνδεμένα Νησιά, δεν προώθησαν τις διασυνδέσεις μη τυχόν και δεν καταναλώνουμε αρκετό πετρέλαιο.



Λίγες ώρες πριν την Πρωτοχρονιά έφθασε στη Ρεβυθούσα το 1ο φορτίο αμερικάνικου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με το Ελληνικών εφοπλιστικών συμφερόντων Maria Energy και φαίνεται πως η ΔΕΗ έτρεξε να το καταναλώσει, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να έλθει πιο γρήγορα το επόμενο φορτίο. Αυτή η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να σωθεί, όσο το πολιτικό της σύστημα τρέχει πρόθυμα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων κι όχι των Ελλήνων. Μένει μόνο να δούμε τι ανταλλάγματα θα πάρει ο Σύριζα ενόψει των επερχόμενων εκλογών: θα είναι η αποκάλυψη κάποιων λογαριασμών σχετικών με τις μίζες της Νοβάρτις; Θα είναι κάτι περισσότερο; Κυριακή κοντή γιορτή, λέει ο λαός, μένει να το δούμε.

Φυσικά η αυξημένη κατανάλωση αερίου για ηλεκτροπαραγωγή επί Σύριζα δεν είναι κάτι το καινοφανές, το είχε σχεδιάσει καταρχήν το Πασοκ της δήθεν "πράσινης ανάπτυξης" και το είχε συμπεριλάβει στον Οδικό Χάρτη του 2050, που είχε δημοσιεύσει το 2012. Τότε προβλεπόταν συνεχής αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρισμού μέχρι το 2030 και τώρα που ο Σύριζα υλοποιεί την ίδια αποτυχημένη πολιτική, να η ΔΕΗ που ξαφνικά καίει πολύ αέριο, να η ΔΕΗ που ξαφνικά ζητά αύξηση τιμολογίων. 
Ξηλωθείτε, κορόιδα! μας λένε Σύριζα και ΔΕΗ. Αλλά το ιστολόγιο το έχει ανεβάσει απ' τις πρώτες αναρτήσεις, ήδη το μακρινό Δεκέμβρη του 2013 και απολαύστε στο βίντεο τον καθηγητή Φώσκολο να σας εξηγεί το Νοέμβριο 2013 γιατί η ΔΕΗ ζητά τον Ιανουάριο 2019 αύξηση τιμολογίων. Φυσικά την τεράστια αύξηση της δαπάνης για το νέο ενεργειακό μείγμα θα την πληρώσουν τα νοικοκυριά κι οι μικροεπαγγελματίες, η βιομηχανία είτε έχει τους δικούς της τρόπους να εξασφαλίζει πιο χαμηλά τιμολόγια είτε απλά δεν πληρώνει.

Κάτι τέτοια κάνει ο Σύριζα και θα τα καταφέρει να ξαναφέρει στο προσκήνιο εκείνους που μας χρεοκόπησαν, εκείνους που στιγμή δεν έκαναν την αυτοκριτική τους, εκείνους που ακόμα χρωστούν στις τράπεζες τα μαλλιοκέφαλά τους και δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να τα επιστρέψουν. Πάντα άλλωστε θεωρούσαν το δημόσιο χρήμα ως δικό τους λάφυρο ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου