Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Οι ναρκαλιευτές έχουν πιάσει δουλειά για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο

Από το energypress.gr
Παρά τις αναγκαστικές διακοπές του προηγούμενου διαστήματος, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι εργασίες για τις γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και την Θεσπρωτία προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, καθώς έχουν πλέον ολοκληρωθεί οι δυο πρώτες γραμμές.

Πλέον, τα συνεργεία που δουλεύουν ..
για λογαριασμό της Energean και της Repsol προετοιμάζονται για τη νέα φάση των ερευνών.

Για να προχωρήσουν, όμως, οι έρευνες στην επόμενη φάση, υπάρχει μια βασική προϋπόθεση. Να εντοπισθούν και να εξουδετερωθούν οι νάρκες. Η περιοχή της Ηπείρου είναι ένας τόπος όπου υπάρχουν σε αφθονία από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επομένως ο εντοπισμός και η εξουδετέρωσή τους είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για να μπορούν να προχωρήσουν περαπέρα οι εργασίες.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, έχει αναλάβει δράση το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), που έχει εντοπίσει και χαρακτηρίσει ως ύποπτες περιοχές συνολικού μήκους 150 χιλιομέτρων από το σύνολο των 400 που καλύπτει η απόσταση.

Παρά το γεγονός ότι τεχνικοί κυρίως λόγοι καθυστέρησαν τις έρευνες στις δύο πρώτες γραμμές, οι οποίες αφορούν περίπου 80 από τα συνολικά 400 περίπου χιλιόμετρα, από την πλευρά της κοινοπραξίας εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι εργασίες θα προχωρήσουν εφεξής με ταχύτερους ρυθμούς, δεδομένης και της καλύτερης πλέον γνώσης της περιοχής.

Μέχρι στιγμής, πάντως, έχουν βρεθεί και έχουν εξουδετερωθεί συνολικά 10 μη εκραγέντα υλικά πολέμου.

Πλέον, στελέχη της κοινοπραξία Repsol – Energean εκτιμούν ότι είναι εφικτή η ολοκλήρωση του σχετικών εργασιών πριν το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου