Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Στάση εργασίας την Παρασκευή από ΣΕΔΕΣΦΑ

Από το energypress.gr
Σε στάση εργασίας την Παρασκευή προχωρά το σωματείο ΣΕΔΕΣΦΑ από τις 8 ως τις 12 το πρωί.

Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει τα εξής:

Οι εργαζόμενοι στον ΔΕΣΦΑ καταγγέλλουν δημόσια : 


1. Την κατ’ ευφημισμό ανεξάρτητη ΡΑΕ (το ΔΣ της οποίας ορίζει η εκάστοτε Κυβέρνηση), διότι την επομένη της μεταβίβασης του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ σε ιδιώτη επενδυτή, ξεκίνησε αναίτια έναν ανέντιμο πόλεμο κατά της βιωσιμότητάς του και κατά του εργασιακού μέλλοντος των εργαζομένων του. Στο όνομα του δήθεν φτηνού Φυσικού Αερίου, με μονομερείς, αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις της μειώνει το τιμολόγιο του ΔΕΣΦΑ, είτε μειώνοντας την απόδοση του επενδεδυμένου κεφαλαίου είτε μεταφέροντας μη ρυθμιζόμενες υπηρεσίες στις ρυθμιζόμενες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το συνολικό κόστος λειτουργίας του ΔΕΣΦΑ, επιβαρύνει την τελική τιμή του Φυσικού Αερίου από 6,5% στον οικιακό καταναλωτή έως 10% στον ηλεκτροπαραγωγό, είναι προφανές ότι η ΡΑΕ με τις αποφάσεις της αυτές επιδιώκει απλά να μειώσει τα κέρδη του ΔΕΣΦΑ και το ποσοστό μείωσης να το μετακυλήσει σε εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα.

2. Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας, διότι σε πλήρη εναρμόνιση με την «ανεξάρτητη» ΡΑΕ, αφού εν αρχή πανηγύρισε για το «ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ» του ΔΕΣΦΑ, ως το μοντέλο των ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας, σήμερα, ως μέτοχος του 34%, καθαρά για προεκλογικούς λόγους, θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τη βιωσιμότητά του και το μέλλον των εργαζομένων του. Την καταγγέλλουμε επίσης διότι ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση αναζητά απεγνωσμένα ιδιωτικές επενδύσεις για να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης, που θα επιτρέψουν στη χώρα μας τη σταθερή πορεία προς μία υγιή και βιώσιμη οικονομία, πράττει εντελώς αντίθετα σε μία επένδυση ξένων κεφαλαίων.

3. Τη νομική υπηρεσία του ΔΕΣΦΑ η οποία μετά από 8 χρόνια επινοεί νομικά τεχνάσματα περί ακυρότητας της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την οποία όλα αυτά τα χρόνια υπογράφουν όλες οι Διοικήσεις του ΔΕΣΦΑ με το ΣΕΔΕΣΦΑ, κατόπιν δικής της γνωμοδότησης. Μια νομική υπηρεσία, η οποία εν μέσω κρίσης, δεν απώλεσε ούτε 1 cent από τις υψηλότατες αμοιβές που απολάμβανε και απολαμβάνει. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους το ΔΣ του ΣΕΔΕΣΦΑ προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 01.03.2019 και ώρες 08:00 – 12:00 και δηλώνουμε ότι, εφόσον η ΡΑΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας συνεχίσουν αυτόν τον πόλεμο κατά των συμφερόντων του ΔΕΣΦΑ, οι επόμενες κινήσεις μας θα είναι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες και συγκεντρώσεις στα γραφεία τους. 

Ο ΣΕΔΕΣΦΑ ορίζει προσωπικό ασφαλείας κατά την 4ωρη στάση εργασίας, το προσωπικό επιφυλακής και το προσωπικό της βάρδιας, για την εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος μεταφοράς. Επισημαίνουμε ότι, το προσωπικό επιφυλακής συμμετέχει κανονικά στη στάση εργασίας και επεμβαίνει μόνο σε περίπτωση συμβάντος. 

Καλούμε τέλος τη νέα Διοίκηση της εταιρίας μας να προστατεύσει και διαφυλάξει τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων της, και εμείς από τη πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου