Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ενημέρωση για Απολογισμό και ΔΣ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγµατοποιήθηκε χθες 10/01/19 το τακτικό ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέµατα:
1. ∆ιοικητικός & Οικονοµικός Απολογισµός 2018 – Προϋπολογισµός 2019:Συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο ∆ιοικητικός & Οικονοµικός Απολογισµός 2018 και ο Προϋπολογισµός 2019 του ΠΣΕΕΠ και του ΤΑΑΤ, όπου αναλύθηκαν τα θέµατα και οι δράσεις που απασχόλησαν το Σωµατείο το 2018. Οι εργαζόµενοι µπορούν..
να βρουν τον Απολογισµό στην ιστοσελίδα του ΠΣΕΕΠ www.pseep.gr καθώς και στο intranet, στους συνδικαλιστικούς φορείς. Επίσης αποφασίστηκε το
χρονοδιάγραµµα των Περιφερειακών Συνελεύσεων καθώς και των ψηφοφοριών της Γενικής µας Συνέλευσης ως εξής:

• ΠΕ.ΣΥΝ. ΒΕΕ: Την Τρίτη 15/01/19 και ώρα 15:00 στο Εστιατόριο
• ΠΕ.ΣΥΝ. ΒΕΑ: Την Τετάρτη 16/01/19 και ώρα 15:00 στο Αµφιθέατρο του Νέου ∆ιοικητηρίου
• ΠΕ.ΣΥΝ. Αµαρουσίου: Την Πέµπτη 17/01/19 και ώρα 14:00 στο Εστιατόριο (-1 όροφος)
• ΠΕ.ΣΥΝ. ΒΕΘ: Την Παρασκευή 18/01/19 και ώρα 14:00 στο Κεντρικό Μηχανολογικό.
• Την ∆ευτέρα 21/01 και την Τρίτη 22/01/19 θα πραγµατοποιηθούν οι Ψηφοφορίες σε ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΕ από ώρες 06:00 έως 19:00 και µόνο την Τρίτη 22/01/19 για το Μαρούσι και ώρες 09:00 έως 17:00, για την έγκριση των Απολογισµών του ΠΣΕΕΠ, του ΤΑΑΤ αλλά και του Προϋπολογισµού 2019.

Στη συνέχεια το σώµα του ∆. Σ. ενηµερώθηκε για τη συµφωνία µεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων για τη ρύθµιση συνταξιοδοτικών θεµάτων των εργαζοµένων στις ελληνικές επιχειρήσεις Εξόρυξης και ∆ιύλισης υδρογονανθράκων.

Μία ιστορική συµφωνία η οποία βάζει τις βάσεις για να γίνει πράξη το δίκαιο αίτηµα των εργαζοµένων σε αυτούς τους ιδιαίτερα επιβαρυµένους εργασιακούς τοµείς για την µείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Μέχρι στιγµής τη συµφωνία στηρίζει και προσυπογράφει η διοίκηση των ΕΛΠΕ, η ΓΣΕΕ και έχει αποσταλεί προς υπογραφή στα αντιπροσωπευτικά Σωµατεία (της Motor Oil και της Kavala Oil) που δραστηριοποιούνται στην Εξόρυξη και ∆ιύλιση. Εν ευθέτω χρόνο και µετά από τις προγραµµατισµένες συναντήσεις θα είµαστε σε θέση να σας ενηµερώσουµε για τις περαιτέρω εξελίξεις σε αυτό το τόσο φλέγον θέµα.

Αυτή όµως την ιστορική στιγµή και προτού προλάβουν ούτε καν να αναγνώσουν τη συµφωνία των Κοινωνικών Εταίρων επέλεξαν τα µέλη των υπολοίπων παρατάξεων, οι οποίοι σηµειωτέων τις προηγούµενες ηµέρες προσπαθούσαν λυσσαλέα να αναβάλουν το ∆.Σ. (γιατί άραγε;), να αποχωρήσουν από το ∆.Σ.
Η πρόφαση τους για δήθεν παρατυπίες και παραλείψεις στα οικονοµικά του Συνδικάτου καταρρέει πανηγυρικά από το γεγονός και µόνο ότι την Εξελεγκτική Επιτροπή που προηγήθηκε και παρέδωσε την πλήρη έγκριση της απαρτίζουν και δύο µέλη από τις παρατάξεις τους. Καθ' όλη τη διάρκεια του ελέγχου από την Εξελεγκτική Επιτροπή υπήρξε παρουσία του µέλους του ∆.Σ. µε την ΕΝΙΑΙΑ και απερχόµενου ταµία του προηγούµενου ∆.Σ. συναδέλφου Φειδογιάννη.

Παρόλα αυτά µετά την ολοκλήρωση του ∆.Σ. και χωρίς να ληφθεί υπόψιν από πλευράς Προεδρείου το γεγονός ότι πρόλαβαν και έβγαλαν ανακοίνωση πριν τον έλεγχο , ούτε οι αστειότητες που αναφέρουν σε αυτή , ότι δεν τους επιτρέπαµε δήθεν επανέλεγχο, τους παραδόθηκαν όλα τα οικονοµικά στοιχεία του Σωµατείου µας χωρίς για ακόµα µία φορά να µπορούν να επισηµάνουν οτιδήποτε το επιλήψιµο.

Η τραγική προσπάθεια κάποιων λίγων και “λίγων”, να προκαλέσουν προβλήµατα στη λειτουργία του Σωµατείου µας για τη δηµιουργία εντυπώσεων και η µεθόδευση του αποπροσανατολισµού από σηµαντικά θέµατα που αποτελεσµατικά έχει αντιµετωπίσει το Προεδρείο (όπως ο αγώνας κατά του ξεπουλήµατος των ΕΛΠΕ, αλλά και για πρώτη φορά την προσπάθεια επίλυσης µε σοβαρότητα και µεθοδικότητα, των συνταξιοδοτικών θεµάτων που χρόνια απασχολούν τους εργαζόµενους), δεν θα επιτρέψουµε να περάσει.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αν κρίνει κανείς από τον όγκο των πεπραγµένων ο συγκεκριµένος Απολογισµός θα µπορούσε να χαρακτηριστεί και Απολογισµός τριετίας.
Μέσα σε ένα χρονικό διάστηµα έξι µηνών, το Σωµατείο µας κατάφερε να ολοκληρώσει δύο πολύ σηµαντικά ζητήµατα όπως είναι το Ιατροφαρµακευτικό και το Συνταξιοδοτικό πρόγραµµα, να λύσει προβλήµατα της καθηµερινότητας τα οποία απασχολούσαν και έκαναν δύσκολη τη ζωή των εργαζοµένων αλλά και να πιέσει την εταιρεία έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για την ασφάλεια των εργαζοµένων.

Καλούµε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν µαζικά στην κάλπη στις 21 & 22 Ιανουαρίου να ψηφίσουν ότι τους υπαγορεύει η κρίση και η συνείδησή τους.

                           ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ∆ΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΠΙ∆Α
                                                   
                                                ∆ΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου