Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Προς υπερδιπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου της στοχεύει η Λιβύη

Από το naftikachronika.gr
Η Λιβύη στοχεύει στον υπερδιπλασιασμό της παραγωγής αργού πετρελαίου της σε 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως το 2021, σύμφωνα με τον κ. Mustafa Sanalla, πρόεδρο της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας, National Oil Corporation.

Σήμερα η λιβυκή πετρελαϊκή παραγωγή ανέρχεται σε 953.000 βαρέλια/ημερα, ποσότητα η οποία εκτιμάται ότι είναι μικρότερη από την αντίστοιχη της προ εμφυλίου εποχής (1,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα).

Ο κ. Sanalla ανέφερε επίσης ότι ..
γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η παραγωγή αργού πετρελαίου από το κοίτασμά El Sharara, στο οποίο οι εργασίες σταμάτησαν λόγω της πρόσφατης επίθεσης σε αυτό από μια ομάδα ενόπλων ατόμων αγνώστων στοιχείων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, τέτοιου είδους περιστατικά αποθαρρύνουν την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, καθώς τίθενται υπό αμφισβήτηση τα μέτρα ασφάλειας στην χώρα.

Ωστόσο ο κ. Sanalla έχει ανακοινώσει ότι η BP επαναφέρει εργασίες της στην Λιβύη, καθώς και ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 ο ίδιος θα επισκεφθεί την Κίνα προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας στον πετρελαϊκό τομέα.

Παρά τα προβλήματα ασφάλειας, η NOC αναμένει αύξηση των εσόδων της κατά 76% το 2018, αγγίζοντας τα $24,2 δις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου