Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι, - ισσες

Η ∆ύναµη Ανατροπής πιστή στις ιδέες της και στις αξίες που πρεσβεύει, δίνει έναν καθηµερινό αγώνα ώστε τα θέµατα που µας απασχολούν να βρουν λύση.

Έτσι λοιπόν, θέλουµε να σας ενηµερώσουµε για τα παρακάτω:


Ιδιωτικοποίηση: Με τον αγώνα που δώσαµε όλοι µαζί αποτρέψαµε την πώληση που επεδίωκε η προηγούµενη κυβέρνηση.
     Σήµερα ο αγώνας µας συνεχίζεται µε την ίδια δυναµική και θα τελειώσει όταν οι µετοχές των ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕ∆ επιστρέψουν στο Υπουργείο Οικονοµικών (78 εκατ. ευρώ µέρισµα εισέπραξε πέρυσι το Ελληνικό ∆ηµόσιο). Αυτό ζητήσαµε άλλωστε και µε την επιστολή του Σωµατείου µας προς τον Πρόεδρο της Βουλής.
    Οι µέχρι τώρα επαφές της διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας του Σωµατείου µε αρχηγούς και εκπροσώπους κοµµάτων της Βουλής, έδειξαν ότι κατανοούν τις θέσεις και τους προβληµατισµούς µας, δυστυχώς όµως κάποιοι από αυτούς που πριν µερικούς µήνες ήταν συµπαραστάτες, σήµερα είναι “εκκωφαντικά” απόντες.
    Ως εργαζόµενους µας ενδιαφέρει και αγωνιζόµαστε να γιγαντωθεί ο Όµιλος ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την Εθνική Οικονοµία και την κοινωνία.
    Καλωσορίζουµε τις επενδύσεις, τον ψηφιακό µετασχηµατισµό, την προσδοκία των εξορύξεων, µε τη συµµετοχή µας, δίπλα σε εταιρείες κολοσσούς. Σε αυτό το πνεύµα κινήθηκε εξάλλου και η πετυχηµένη Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, όπως και η προβολή των θέσεων µας από κανάλια και µέσα κοινωνικής δικτύωσης για το εκεί ∆ιυλιστήριο, έδειξαν ότι µια καινούργια επένδυση, ανάλογη µε τις σηµερινές απαιτήσεις των αγορών, θα δώσει δυναµική και προοπτική στη γενικότερη περιοχή των Βαλκανίων και όχι µόνο.

Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό: Σε λίγες βδοµάδες θα είµαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουµε τη µελέτη που έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο.
  Ήδη στις συναντήσεις µε τα πολιτικά κόµµατα θέτουµε τους προβληµατισµούς µας, εστιάζοντας στις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας, την αντιµετώπιση απρόοπτων και επικίνδυνων καταστάσεων που το άγχος και η αγωνία “χτυπούν κόκκινο”, την καταπόνηση του οργανισµού µας λόγω της 24ωρης βάρδιας για πάρα πολλά  χρόνια και τέλος, τα συχνά περιστατικά “δύσκολων” ασθενειών. Όλα αυτά συνηγορούν γιατί είναι αναγκαία η αλλαγή ορίων συνταξιοδότησης στα ∆ιυλιστήρια.

ΕΣΣΕ – Εσωτερικός Κανονισµός: Όπως θα έχετε ενηµερωθεί, το Σωµατείο µας έχει στείλει επιστολή για συνάντηση της διαπραγµατευτικής του οµάδας µε την αντίστοιχη της εταιρείας µε θέµα τη νέα 3ετή ΕΣΣΕ και Εσωτερικό Κανονισµό.
   Επί µήνες γυρίσαµε όλες τις εγκαταστάσεις, είδαµε τι προβληµατίζει τους συναδέλφους και αφού λάβαµε επιστολές και e-mail µε αιτήµατα, συντάχθηκε ένα αγωνιστικό πλαίσιο (Γενικό Συµβούλιο ΠΣΕΕΠ 12/10/2019) που αποτελεί οµοφωνία εργαζοµένων και παρατάξεων (πλην του Αγωνιστικού Μετώπου).
   Θα παλέψουµε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα, ώστε η νέα 3ετής σύµβαση να κυλήσει οµαλά για το συµφέρον όλων µας.

Καθηµερινότητα: Με επιστολή του Σωµατείου προς τη Γενική ∆ιεύθυνση ∆ιυλιστηρίων ζητάµε τη λύση των προβληµάτων που χρονίζουν και δηµιουργούν κλίµα ανασφάλειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων και των εργαζοµένων, καθώς και την υλοποίηση των δεσµεύσεων που έχουν συµφωνηθεί.

Συνάδελφοι, -ισσες

       Σαν ∆ύναµη Ανατροπής Τολµούµε και Επιδιώκουµε να κάνουµε πράξη οράµατα ετών που έµεναν στα χαρτιά και στη φαντασία κάποιων ροµαντικών.
      Θα είµαστε δίπλα στους συναδέλφους µας, εγγυητές των κεκτηµένων µας και των προσδοκιών για ένα καλύτερο αύριο.

                                                                                            ∆ΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας κυριες και κυριοι.Το κρατος θελει να υπακουσει τους Δανειστες και να ξεπουληση τα ΕΛΠΕ αλλα δεν ξερει πως να το κανει.Γιαυτο πειρε παραταση η πωληση.Εαν πραγματικα σαν εργαζομενοι θελεται να μην πουληθουν τα ΕΛΠΕ θα πρεπει να μηλησεται με τους Δανειστες που δωσανε την εντολη διαταγη για την πωληση.Μονο οι ξενοι Δανειστες μπορουν να σταματησουν για παντα την προσπαθεια πωλησης των ΕΛΠΕ.Οι Ελληνικες κυβερνησεις ειναι χρεωμενες και αναγκασμενες να υπακουουν τους δανειστες,εαν δωσουν νεα διαταγη εντολη θα σταματηση για παντα η πωληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή