Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Petrobras : Η πετρελαιοκηλίδα μπορεί να είναι η χειρότερη περιβαλλοντική «επίθεση» στην ιστορία της Βραζιλίας

Από το worldenergynews.gr
Οι πετρελαιοκηλίδες σε παραλίες κατά μήκος των 2.000 χιλιομέτρων βορειοανατολικής ακτής της Βραζιλίας θα μπορούσαν να είναι η χειρότερη περιβαλλοντική "επίθεση" στην ιστορία της χώρας,  δήλωσε ο γενικός διευθυντής της  Petrobras την Τρίτη 29/10/2019.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Roberto Castello Branco δήλωσε ότι η Petrobras συνεχίζει να εργάζεται..
με το ναυτικό για να αντιμετωπίσει τη διαρροή, αναλύοντας το πετρέλαιο που συλλέγεται από τις παραλίες και συμβάλλοντας στην άμβλυνση των ζημιών.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Υπουργός Μεταλλείων και Ενέργειας Bento Albuquerque δήλωσε ότι η πετρελαιοκηλίδα δεν θα πρέπει να έχει επίδραση στις προσεχείς δημοπρασίες πετρελαίου για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων, οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν δισεκατομμύρια δολάρια ξένων επενδύσεων.

Ο Albuquerque δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν βλέπει καμία σχέση "αιτίας-αποτελέσματος" μεταξύ της περιβαλλοντικής καταστροφής και των αναμενόμενων προσφορών, προσθέτοντας επίσης ότι η κυβέρνηση έχει κάνει "όλα όσα μπορεί" για να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές.

Οι υποψήφιοι που κερδίζουν δικαιώματα εξερεύνησης και παραγωγής στη μαζική δημοπρασία της 6ης Νοεμβρίου υποχρεούνται να καταβάλουν στην κυβέρνηση ένα συνδυασμένο επίδομα υπογραφής ύψους 106,5 δισ. reais (26 δισ. δολ.), καθιστώντας το μεγαλύτερο γύρο υποβολής προσφορών πετρελαίου στην ιστορία, σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας .

Ο κ. Castello Branco ανέφερε επίσης ότι η Petrobras έχει αναβάλει τη διαδικασία πώλησης διυλιστηρίων στις πολιτείες Pernambuco, Bahia, Parana και Rio Grande do Sul και θα μπορούσε να προβεί σε ανακοίνωση έως το Μάρτιο του 2020.

Η προθεσμία για τις προσφορές επεκτάθηκε λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος, δήλωσε ο Castello Branco, προσθέτοντας ότι ενδιαφέρονται περισσότερες από 20 εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου