Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Aegean Marine Petroleum από την Mercuria Energy Group

Από το worldenergynews.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, την εξαγορά της Αegean Marine Petroleum Network Inc. της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ, από την εταιρεία Mercuria Energy Group Limited της Κύπρου.

Η Αegean είναι μια διεθνής εταιρεία εφοδιαστικής καυσίμων πλοίων με έδρα στην Ελλάδα, η οποία εμπορεύεται, προμηθεύει, εφοδιάζει και παραδίδει..
καύσιμα ναυτιλίας σε σκάφη που βρίσκονται στον λιμένα, στη θάλασσα, σε ποταμούς και άλλες πλωτές οδούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Mercuria είναι ένας παγκόσμιος όμιλος εμπορικών συναλλαγών ενέργειας και εμπορευμάτων, με έδρα στην Ελβετία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη πράξη δεν θα δημιουργούσε προβλήματα ανταγωνισμού, καθώς οι εταιρείες κατέχουν περιορισμένη θέση στις αγορές στις οποίες οι δραστηριότητές τους αλληλεπικαλύπτονται. 

Η συναλλαγή εξετάστηκε στο πλαίσιο της απλοποιημένης διαδικασίας εξέτασης των συγκεντρώσεων.

Σημειώνεται ότι η ελληνική εταιρεία, που έχει ιδρυθεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, είχε ανακοινώσει το 2018 την υπογραφή συμφωνίας αναχρηματοδότησης ύψους 1 δισ. με τη Mercuria, με αντάλλαγμα μετοχές της εταιρείας, μετά και την προσφυγή της στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου