Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Προ των πυλών οι ποσοστώσεις περικοπής της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ για την συγκράτηση των τιμών πετρελαίου

Από το energypress.gr
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) σχεδιάζει να κοινοποιήσει πίνακα με ποσοστώσεις για την περικοπή της παραγωγής πετρελαίου ανά κράτος – μέλος, συμπεριλαμβάνοντας και τις συνεργαζόμενες χώρες όπως την Ρωσία, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές του αργού, σύμφωνα με σχετικό γράμμα που εστάλη στο Reuters, από τον γενικό γραμματέα του ΟΠΕΚ.

Αναλυτικότερα, ο Mohammad Barkindo είπε ότι..
για να επιτευχθεί η περικοπή των 1.2 εκατ. βαρελιών ημερησίως, η μείωση για τις χώρες-μέλη ήταν της τάξης του 3.02%.

Βέβαια, το εν λόγω ποσοστό είναι υψηλότερο από το 2.5% που είχε αρχικά συζητηθεί, καθώς ο ΟΠΕΚ αναζητάει τρόπους να προσαρμοστεί στο γεγονός ότι Ιράν, Λιβύη και Βενεζουέλα εξαιρούνται από τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου. Επίσης, θετικά σχολίασε την δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε μείωση 10,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο, μείωση που είναι μεγαλύτερη της κατανομής που συμφωνήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, να σημειωθεί ότι αρχικά δεν υπήρχε η πρόβλεψη συγκεκριμένων ποσοστώσεων ανά κράτος μέλος από τον ΟΠΕΚ.

«Προς εξυπηρέτηση της διαφάνειας και για να υπάρξει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και στήριξης προς τις αγορές, είναι σημαντικό να θέσουμε στην δημοσιότητα τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις της παραγωγής», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Barkindo στο γράμμα του.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η δημοσιοποίηση του εν λόγω πίνακα με τις ποσοστώσεις αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με τον ίδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου