Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

100 Χρόνια Συνδικάτα: Βασικοί σταθμοί του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα

Από το inegsee.gr
Οι αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και γενικά για μια καλύτερη ζωή ξεκινούν από τη δεκαετία του 1870. Οι δύσκολες και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες ή σε εμπορικά καταστήματα, ώθησαν τους εργαζόμενους να θέσουν εξαρχής τα εργατικά ζητήματα στις διεκδικήσεις των πρώτων σωματείων που άρχισαν να δημιουργούνται εκείνη την εποχή. 

Σήμερα η δράση του εργατικού κινήματος συνεχίζεται. Διότι, παρά τις..
εκάστοτε αντιξοότητες, η εργατική τάξη εμφανίζεται στο προσκήνιο, ως ο αστάθμητος παράγοντας που τροποποιεί τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού. 

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, σε αυτό το τεύχος, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της ΓΣΕΕ, παρουσιάζει ένα κείμενο σχετικά με τους Βασικούς Σταθμούς του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα. 

Επιπλέον, παρουσιάζει ένα άρθρο σχετικά με τις αλλαγές στο εργασιακό τοπίο των μίντια ως αποτέλεσμα των καταστροφικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και ύφεσης στα χρόνια των μνημονίων. Τέλος, η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ παρουσιάζει τις δραστηριότητες του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου