Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ

Από το poenergias.gr
Στις 27 και 28 Νοέμβρη 2018 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και τα Σωματεία μέλη της συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των Εταιρειών Ενέργειας και για απευθείας εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων μας εργολαβικών με τις Εταιρείες του κλάδου μας .
Η Ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι του κλάδου αδυνατούν να κατανοήσουν με ποια λογική
ξεπουλιούνται οι Εταιρείες Ενέργειας στρατηγικής σημασίας..
για τον ενεργειακό χάρτη της Ν.Α. Μεσογείου και μάλιστα έναντι πενιχρού τιμήματος.

Εταιρείες κερδοφόρες ΟΛΕΣ με EBITDA που ανέρχεται έως 1δις ευρώ.

Εταιρείες με 3 Διυλιστήρια , λιμενικές εγκαταστάσεις , αγωγούς μεταφοράς καυσίμων
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , Θεσσαλονίκη – Σκόπια ), θυγατρικές στο εξωτερικό , 11 εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων ανά τη χώρα και εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

Εταιρείες που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στο σύνολο των αγωγών και
υποδομών EAST MED , IGB, FSRU κ.α.

Εταιρείες που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν ρόλο στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Πατραϊκό κόλπο , Ιόνιο , Κρήτη και άλλες περιοχές της πατρίδας μας
Δεν είναι δυνατόν να διεκδικείς ως χώρα ρόλο στην ενεργειακή σκακιέρα της Ν.Α. Μεσογείου και
ταυτόχρονα να ξεπουλάς Εταιρείες όπως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ , ΔΕΠΑ , ΔΕΣΦΑ .

Όσον αφορά τους εκατοντάδες εργολαβικούς συναδέλφους μας στις εταιρείες του κλάδου είναι οι γνωστοί – άγνωστοι, «αόρατοι» για τις εταιρείες τους που συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ανάπτυξη και κερδοφορία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ . Δεν χρειαζόμαστε και δεν χρειάζονται άλλη «κατανόηση των προβλημάτων τους» , άλλες υποσχέσεις …
Η ουσιαστική αναγνώριση του έργου που επιτελούν θα προέλθει μόνο με την κατάργηση του ενδιάμεσου εργολάβου και με την απευθείας εργασιακή σχέση με τον πραγματικό εργοδότη τους που είναι οι Εταιρείες του Κλάδου .
Απαιτούμε να γίνει πράξη το τέλος της ομηρίας τους, ο φόβος να αντικατασταθεί με την κανονικότητα και η αμφισβήτηση με σεβασμό .

Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν καθώς επίσης και τους γενικότερους στόχους που θέτει και παλεύει όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα , καλούμε τα Σωματεία μέλη μας και τους εργαζόμενους του κλάδου μας να συμμετάσχουν ενεργά και μαζικά στις κινητοποιήσεις των σωματείων του Ομίλου ΕΛΠΕ στις 27 Νοέμβρη και στην Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ στις 28 Νοέμβρη 2018.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ στις 11.00 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου