Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Οι ευρωπαίοι ασφαλιστές απομακρύνονται από τον άνθρακα

Από το naftemporiki.gr
Την περασμένη εβδομάδα, ο ιταλικός ασφαλιστικός κολοσσός Generali, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ιταλία και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι δεν θα ασφαλίζει πλέον την κατασκευή νέων ανθρακωρυχείων ή σταθμών παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, και επίσης δεν θα δέχεται νέους πελάτες που αντλούν περισσότερο από το 30% της ενεργειακής παραγωγής τους παραγωγή ή έσοδα από τον άνθρακα.

Η εταιρεία εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό ασφαλιστικών που δεν υποστηρίζουν νέες πρωτοβουλίες που συνδέονται..
με τον άνθρακα, αν και ορισμένες, συμπεριλαμβανομένης της Generali, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους υπάρχοντες πελάτες τους. Η κίνηση αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη ότι οι κίνδυνοι που συνδέονται με την επένδυση στον άνθρακα επιταχύνουν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας άνθρακα μειώνεται εξαιτίας των ανησυχιών για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ασία, ειδικά στην Κίνα, και λόγω της πτώσης του κόστους εναλλακτικών λύσεων καθαρής ενέργειας σε μέρη όπως η Ινδία και η Ευρώπη. Στις ΗΠΑ, οι παροπλισμοί εγκαταστάσεων άνθρακα έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Σήμερα, επενδύσεις ύψους περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν απομακρυνθεί από τον άνθρακα, σύμφωνα με τις ΜΚΟ που παρακολουθούν αυτές τις δεσμεύσεις. Εξάλλου, 15 ευρωπαϊκά κράτη έχουν δεσμευτεί να απομακρυνθούν τελείως από τον άνθρακα μέχρι το 2030.

Εκτός από τις ασφαλιστικές εταιρείες, πολλές εμπορικές τράπεζες έχουν επίσης θεσπίσει πολιτικές για να απομακρυνθούν από τη χρηματοδότηση έργων και επιχειρήσεων άνθρακα.

Ωστόσο, η παγκόσμια βιομηχανία άνθρακα συνεχίζει να εισπράττει 211 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες επενδύσεις κάθε χρόνο, κα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου