Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Τσοτσορός: Πάνω από 900 εκατ. ευρώ τα κέρδη EBITDA των ΕΛΠΕ το 2018

Από το protagon.gr
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων των Ελληνικών Πετρελαίων το 2018 (EBITDA) θα ξεπεράσουν τα 900 εκατ. ευρώ, εκτίμησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Ευστάθιος Τσοτσορός, επισημαίνοντας πως αν οι αγορές δεν είχαν δυσκολέψει στο τέλος, τότε η κερδοφορία θα ξεπερνούσε το 1 δισ. ευρώ. 

Μιλώντας στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο κ. Τσοτσορός στάθηκε ιδιαίτερα στο αβέβαιο και ασταθές περιβάλλον που ..
διαμορφώνεται διεθνώς και ενδεικτικά αναφέρθηκε στις σχέσεις του Ομίλου με το Ιράν προς το οποίο, είπε, υπήρχε ένα σημαντικό χρεωστικό υπόλοιπο. 

Με τις πρόσφατες εξελίξεις (σ.σ. επαναφορά των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης από τον Ντόναλντ Τραμπ)  ο όμιλος είναι, μεν, υποχρεωμένος να διακόψει τη συνεργασία, αλλά, όπως σημείωσε ο κ. Τσοτσορός, είχε ήδη προβλέψει μία τέτοια πιθανή εξέλιξη και είχε σχεδιάσει τον τρόπο αντιμετώπισης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ελληνικός πετρελαϊκός όμιλος σταμάτησε τις νέες προμήθειες ιρανικού αργού πετρελαίου (αντικαταταστάθηκαν έγκαιρα από άλλες πηγές), έχοντας αποπληρώσει και το μεγάλο μέρος της παλαιότερης οφειλής που είχε στην κρατική εταιρία του Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου