Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για ΔΣ Νοεμβρίου

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στις 19 /11/2018 πραγµατοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ τακτικό ∆ιοικητικό Συµβούλιο.
       Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέµατα που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα καθώς και την καθηµερινότητα του συνδικάτου, µε κυρίαρχα τα ακόλουθα:
       Στο θέµα της ιδιωτικοποίησης, παραµένοντας πιστοί στο τρίπτυχο του σχεδιασµού µας (συνδικαλιστικό, νοµικό, επικοινωνιακό) αναλύθηκαν όλα τα καινούργια δεδοµένα που έχουν προκύψει γύρω από τον αγώνα των εργαζοµένων απέναντι στο ξεπούληµα των ΕΛΠΕ.
      Υπήρξε πλήρης ενηµέρωση όλων των µελών του ∆Σ όσον αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις ως σήµερα και παράλληλα πάρθηκε απόφαση..
για µία 24ωρη απεργία στις 27/11/18, για την επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίζει το ξεπούληµα των ΕΛΠΕ µε πρωτοφανή βιασύνη στα όρια του µένους, αντί να σχεδιάσει και να θέσει άµεσα σε εφαρµογή ένα αναπτυξιακό µοντέλο µε οδηγό όλες τις ενεργειακές επιχειρήσεις της χώρας.
     Επίσης σχεδιάζεται από το Σωµατείο να γίνει Γενικό Συµβούλιο εντός του ∆εκεµβρίου του 2018 προκειµένου να επαναβεβαιώσουµε την εξουσιοδότηση για πολυήµερες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγχρόνως την ενηµέρωση του Γενικού Συµβουλίου από το ∆ικηγόρο του Σωµατείου µας για τις νοµικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν για την ανατροπή του ξεπουλήµατος των ΕΛΠΕ. Στο ίδιο Γενικό Συµβούλιο θα συζητηθούν τα θέµατα των προγραµµάτων (Ιατροφαρµακευτικό, Συνταξιοδοτικό) καθώς και η τροποποίηση του Κανονισµού Λειτουργίας του ΤΑΑΤ.
     Το Σωµατείο µας συµµετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοέµβρη 2018, για να στείλουµε µήνυµα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής που υποθηκεύει τις ζωές µας, που εξαντλεί τις αντοχές και τις ανοχές της κοινωνίας και των εργαζοµένων. 
     Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία των προσλήψεων µε τις συνεντεύξεις των υποψηφίων και πιστεύουµε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισµοί µέχρι το τέλος του έτους.
     Προετοιµάζονται συναντήσεις µε τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας για θέµατα που αφορούν την Υγιεινή και την Ασφάλεια, τα οργανογράµµατα καθώς επίσης και τις εκκρεµότητες που υπάρχουν από τη ∆ήλωση - Συµφωνία του 2016.
      Συµφωνήθηκε οµόφωνα η κατάργηση του ΕΕΤΙ (Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Τεχνολογικό Ινστιτούτο) το οποίο παρότι ξεκίνησε µε µεγάλες προσδοκίες δεν κατάφερε ποτέ να τις δικαιώσει, µε εξαίρεση τη συµµετοχή του στη συνδιοργάνωση των δύο Συνεδρίων για την Έρευνα.
       Μετά την ανακοίνωση των οικονοµικών αποτελεσµάτων και του τρίτου τριµήνου του Οµίλου µε την αναµενόµενη ποια κερδοφορία ρεκόρ της τάξης περίπου ενός δισεκατοµµυρίου ευρώ EBIDTA και λαµβάνοντας υπόψη την τεράστια συνεισφορά των εργαζοµένων που συνέβαλε τα µέγιστα σε αυτό το αποτέλεσµα, το Σωµατείο µας κάλεσε τηνδιοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει στην εξάλειψη της ρύθµισης του 80% στη µισθοδοσία των νέων συναδέλφων καθώς και στην χορήγηση ενός extra µισθού σε όλους τους εργαζόµενους του οµίλου από τη νέα χρονιά.
      Υπερψηφίστηκαν µία σειρά από θέµατα οικονοµικής φύσης όπως η εκδήλωση του διαγωνισµού ζωγραφικής, η έκδοση των ατζεντών, η επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει την προστασία των προσωπικών δεδοµένων κ.α.
     Παράλληλα αποφασίστηκε να πραγµατοποιηθούν οι χοροί του ΠΣΕΕΠ και το τραπέζι της βάρδιας για όλους συναδέλφους που θα εργαστούν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου