Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Δημοσίευση στο Nature "έπνιξε στους ωκεανούς" το εντελώς αναξιόπιστο πλέον IPCC του ΟΗΕ.


Από το greeklignite.blogspot.com
Πρόσφατη δημοσίευση στο Nature συνεργαζόμενων ερευνητών από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Κίνας-Γαλλίας και Εργαστήρια Ωκεανογραφικής, Γεωφυσικής και Ατμοσφαιρικής έρευνας των ΗΠΑ & Γερμανίας εκθέτει ανεπανόρθωτα το εντελώς αναξιόπιστο πλέον IPCC του ΟΗΕ: χρησιμοποιώντας μετρήσεις ατμοσφαιρικού O2 και CO2 οι ερευνητές υπολόγισαν πως απ' το 1991 μέχρι το 2016 οι ωκεανοί απορρόφησαν κάθε χρόνο..
θερμική ενέργεια 13,3 ±0.20% ZJ (1ZJ = 1021 Joule), ποσότητα που είναι 60% μεγαλύτερη αυτής που χρησιμοποίησε το IPCC στην έκθεση 2014 Fifth Assessment Report on Climate Change. (Για να έχουμε μια εικόνα των μεγεθών, σύμφωνα με τη Wikipedia η συνολική ετήσια ανθρώπινη κατανάλωση ενέργειας είναι της τάξης του 0,5ZJ, ενώ ο ήλιος κάθε δευτερόλεπτο εκπέμπει θερμότητα 400.000ZJ).

Τα δεδομένα του IPCC βασίστηκαν σε λήψη θερμοκρασιών των ωκεανών με το πρόγραμμα ARGO, που είναι ένα δίκτυο ρομποτικών αισθητήρων με μετρήσεις μόνο μετά το 2007, με προβλήματα στη γεωγραφική κάλυψη και που δεν μετρούν θερμοκρασίες στο βαθύτερο τμήμα των ωκεανών. Το πρόγραμμα ARGO ξεκίνησε ν' αναπτύσσεται το 2000 και σήμερα, όπως βλέπουμε στην εικόνα, έχει μόλις 3974 αισθητήρες, που μόνο επαρκείς δεν μπορούν να θεωρούνται: δεν φτάνουν ούτε καν για να καλύψουν αξιόπιστα τις Ελληνικές θάλασσες, όχι το σύνολο του πλανήτη. Αλλά με τέτοια εντελώς ανεπαρκή στοιχεία στήνονται οι εκθέσεις του IPCC και γίνονται έπειτα "ευαγγέλιο" προπαγάνδας.

Όπως είχε πει πριν χρόνια ο σερ Αλέξανδρος Ισιγώνης, ο σχεδιαστής του Mini Cooper, "η καμήλα είναι άλογο που το σχεδίασε επιτροπή" και το IPCC του ΟΗΕ είναι μια επιτροπή 6.000 ατόμων, που έχουν ξεχάσει προ πολλού την επιστημονική ηθική κι επιδίδονται σ' ένα ...
ατελείωτο αλισβερίσι γεωπολιτικών συμφερόντων. Απολύτως επόμενο είναι οι εκθέσεις τους πλέον να παραπέμπουν όχι απλά σε καμήλα, αλλά σε τερατογένεση, και το πρόβλημα είναι πως η συγκεκριμένη τερατογένεση επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων μας, καθώς χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολιτικής. 

Ο κύκλος του άνθρακα είναι ο κύκλος της ζωής του πλανήτη και είναι γνωστό πως οι ωκεανοί αποτελούν τεράστια δεξαμενή καταβύθισης του CO2. Είναι επίσης γνωστό πως όταν οι ωκεανοί θερμαίνονται, απελευθερώνουν CO2 ως αέριο, το οποίο επιστρέφει στην ατμόσφαιρα μέχρι να κατακρημνιστεί εκ νέου. Εάν τώρα οι ωκεανοί έχουν απορροφήσει 60% περισσότερη θερμότητα απ' όση δέχθηκε το IPCC, αυτό πολύ απλά σημαίνει πως οι ωκεανοί έχουν εκλύσει και αντίστοιχα πολύ μεγαλύτερη ποσότητα CO2 στην ατμόσφαιρα απ' αυτή που δέχεται το IPCC.



Δεδομένου πως η συγκέντρωση CO2 στην ατμόσφαιρα μετριέται στο ηφαίστειο Μάουνα Λόα της Χαβάης σε 410ppm κι αποτελείται κατά ένα μέρος από φυσικές εκπομπές και κατά το υπόλοιπο από ανθρωπογενείς, εκείνο που με βάση την εργασία στο Nature πλέον διαφοροποιείται ριζικά είναι η αναλογία τους: το μερίδιο των φυσικών εκπομπών στα 410ppm είναι πολύ μεγαλύτερο απ' αυτό που δέχεται το IPCC. Τόσο απλό!!! Και, βεβαίως, το συμπέρασμα αυτό έρχεται να συμφωνήσει ποιοτικά πλήρως με την εργασία που ανακοινώθηκε στο Συνέδριο του Πόρτο, που προσδιόριζε πως απ' τα 410ppm συγκέντρωσης του CO2 στην ατμόσφαιρα, οι φυσικές εκπομπές CO2 είναι 392ppm και οι ανθρωπογενείς μόλις 18ppm.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου