Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Υλοποίηση του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων: Έναν χρόνο μετά

Από το osha.europa.eu
Στις 17 Νοεμβρίου 2017, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Επιτροπή και το Συμβούλιο διακήρυξαν από κοινού την ανάληψη μιας ρηξικέλευθης πρωτοβουλίας για μια ισχυρότερη κοινωνική Ευρώπη.

O Ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων  επιβεβαιώνει την κοινή δέσμευση της Ένωσης για την παροχή νέων και πιο αποτελεσματικών δικαιωμάτων στους πολίτες, καθώς και βελτιωμένων συνθηκών εργασίας.

Έναν χρόνο μετά, εξετάζουμε τη σημαντική ..
πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Τον Απρίλιο, σύμφωνα με την τρέχουσα εκστρατεία «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» , η Επιτροπή πρότεινε τον περιορισμό της έκθεσης των εργαζομένων σε πέντε καρκινογόνες χημικές ουσίες.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η παρούσα πρόταση αναμένεται να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για περισσότερους από 1.000.000 εργαζομένους της ΕΕ και θα αποτρέψει περισσότερες από 22.000 περιπτώσεις ασθενειών που σχετίζονται με την εργασία.

Τον Ιούνιο συνάφθηκε μια ακόμη συμφωνία η οποία περιλαμβάνει προτάσεις για οδηγίες σχετικά με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής  και για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας .

Ο EU-OSHA υποστηρίζει ενεργά τον πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων μέσα από διάφορες δράσεις, όπως είναι το έργο μας για την ασφάλεια και την υγεία των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων το οποίο αναλύει τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του γηράσκοντος εργατικού δυναμικού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου