Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Η Carlyle θα κατασκευάσει νέο τερματικό σταθμό εξαγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η εταιρεία χαρτοφυλακίου Carlyle Group ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με το λιμάνι του Corpus Christi, τον κορυφαίο κόμβο εξαγωγών πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να αναπτύξει ένα τεράστιο τερματικό σταθμό εξαγωγής φόρτωσης  γιατ α μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια στον κόσμο.

Ο προτεινόμενος τερματικός σταθμός, στο λιμάνι του Harbour θα είναι ο πρώτο σταθμός στην ξηρά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ικανός  να παράσχει..
φορτία εξαγωγής πλήρως φορτωμένων πολύ μεγάλων πλοίων  αργού πετρελαίου (VLCC) ικανών να μεταφέρουν μέχρι και 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Η ανακοίνωση της Carlyle έρχεται να ενισχύσει την υποδομή στην αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία που «αγωνίζετα» να συμβαδίσει με τα επίπεδα ρεκόρ παραγωγής, από την λεκάνη Permian στο Δυτικό Τέξας. Τόσο οι διεθνείς αγοραστές όσο και οι αμερικανοί παραγωγοί περιμένουν να αυξηθεί η εξαγωγική τους ικανότητα.

Το Corpus Christi έχει το δικό του σχέδιο για την επέκταση των δραστηριοτήτων για τη διαχείριση μεγαλύτερων δεξαμενόπλοιων εξαγωγής.Η Trafigura Ltd αναπτύσσει το δικό της λιμάνι, περίπου 15 μίλια από το Corpus Christi, το οποίο θα χειρίζεται πλοία ικανά να φορτώσουν πλήρως δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Ο τερματικός σταθμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2020.

Θα περιλάμβανε την ανάπτυξη δύο τουλάχιστον αποβάθρων φόρτωσης στο λιμάνι του Harbour καθώς και αποθήκευσης δεξαμενών ακατέργαστου πετρελαίου εντός του κόλπου Redfish στη ξηρά που είχε εξασφαλίσει η Carlyle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου