Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Στον Γ. Σταθάκη για την DIAXON τα μέλη του σωματείου εργαζομένων

Από το paratiritis-news.gr
Συζήτησαν ζητήματα ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και το θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ - Παρουσία των βουλευτών Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά

Θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της DIAXON, αλλά και την ανάγκη να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας σε περίπτωση που προχωρήσει η περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της μητρικής εταιρείας της, της ΕΛΠΕ, συζήτησαν..
με τον Υπουργό Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη, τα μέλη του σωματείου εργαζομένων, που τον επισκέφτηκαν μαζί με τους Βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά.

Τη συνάντηση αυτή είχαν ζητήσει από τον κ. Σταθάκη εδώ και καιρό, σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Τάκης Μουμτζίδης, ώστε να θίξουν ζητήματα της εταιρείας, και τελικά έκλεισαν το ραντεβού οι βουλευτές που παρέστησαν και σε αυτή.

«Εμείς, επειδή είμαστε λίγο απομακρυσμένοι, αισθανόμαστε ότι πρέπει κάποια πράγματα, που δεν θεωρείται αυτονόητα να τα γνωρίζουν, να τα λέμε κατευθείαν» σημείωσε, για αυτό, παρόλο που ο Υπουργός δεν είναι άμεσα αρμόδιος, έθιξαν κυρίως θέματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας και τις επενδύσεις σε αυτή.

Ο κ. Σταθάκης φάνηκε πλήρως ενημερωμένος για τα θέματα της εταιρείας, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της περεταίρω ιδιωτικοποίησης της.

Όπως είναι γνωστό, ήδη η πλειοψηφία των μετοχών της μητρικής της DIAXON, της ΕΛΠΕ, ανήκουν σε ιδιώτη (τον όμιλο Λάτση) ενώ αυτό το διάστημα γίνονται κινήσεις για να πουληθεί και επιπλέον ποσοστό της σε υποψήφιους επενδυτές, με το δημόσιο να κρατά ένα 15%.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν, όπως έχουν κάνει και παλιότερα, την αντίθεσή τους σε αυτή την εξέλιξη, ενώ ζήτησαν σε περίπτωση που προχωρήσει, να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις από τον κ. Σταθάκη για το θέμα. 

Κλειδί για την ανάπτυξη η τρίτη γραμμή παραγωγής 

Ένα από τα θέματα που συζήτησαν για την βελτίωση της λειτουργίας του εργοστασίου στην Κομοτηνή, ήταν και η δημιουργία τρίτης γραμμής παραγωγής, ώστε να επεκταθούν οι δυνατότητες της επιχείρησης, με αύξηση των δυνατοτήτων παραγωγής προϊόντων, αλλά και άνοιγμα σε νέες αγορές.

Το αίτημα για τρίτη γραμμή υπάρχει εδώ και χρόνια, σημείωσε ο κ. Μουμτζίδης, γιατί θεωρούν πως επειδή η παραγωγή της εταιρείας είναι πλήρως καθετοποιημένη, δηλαδή παίρνουν από το διυλιστήριο του Ασπροπύργου απευθείας την πρώτη ύλη, μπορούν άνετα να διαφοροποιήσουν την παραγωγή και να μπουν σε νέες αγορές.

Άλλωστε, όπως σημείωσαν και οι δύο βουλευτές, η DIAXON αποτελεί μια σημαντική βιομηχανία για μια περιοχή που έχει πληγεί από την αποβιομηχάνιση, όπως είναι η Ροδόπη και γι’ αυτό  θα πρέπει να προσεχθεί από την πολιτική ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου