Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Δανία: Απαγόρευση της πώλησης αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων το 2030

Από το naftemporiki.gr
Η Δανία θα απαγορεύσει την πώληση νέων οχημάτων με ορυκτά καύσιμα το 2030 και έχει στόχο να διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα στους δρόμους της μέχρι τότε, όπως δήλωσε στο κοινοβούλιο της χώρας την Τρίτη ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Η Δανία είναι άλλη μία σκανδιναβική χώρα που προχωρά σε τέτοια ανακοίνωση, καθώς οι κυβερνήσεις της περιοχής επιδιώκουν να τιμήσουν..
τις δεσμεύσεις τους στον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Τα αυτοκίνητα είναι απαραίτητα, αλλά δεν πρέπει να καταστρέφουν το περιβάλλον», δήλωσε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία του. Ενώ η Δανία δεν έχει δική της αυτοκινητοβιομηχανία, ο πρωθυπουργός της χώρας σχεδιάζει να ενώσει τις δυνάμεις του με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ίδιας νοοτροπίας, προκειμένου να ασκήσει πίεση στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αυξήσουν την παραγωγή μη ρυπογόνων οχημάτων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο υπουργός Ενέργειας της Δανίας, Λαρς Κρίστιαν Λίλεχολτ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα υποβάλει πρόταση με στόχο να καταστούν φθηνότερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα την επόμενη εβδομάδα, στα πλαίσια μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας για την πολιτική για το κλίμα. Η κυβέρνηση ενδέχεται επίσης να αποφασίσει να επιτρέψει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να οδηγούν σε λωρίδες λεωφορείων, προκειμένου να ενθαρρύνουν τη χρήση τους, δήλωσε ο Λίλεχολτ.

Οι πωλήσεις μη ρυπογόνων οχημάτων μειώθηκαν δραματικά στη Δανία μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Ράσμουσεν, η οποία κατήργησε σταδιακά τις επιδοτήσεις, με κυριότερο λόγο τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά και την επιθυμία να εξισορροπηθεί ο ανταγωνισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου