Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για FCC και Σίτιση

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

"Οι άνθρωποι λέµε ψέµατα, εν µέρει για να δηµιουργήσουµε µία καλύτερη εικόνα του εαυτού µας, συνδέοντας τις φαντασιώσεις µας για το πρόσωπο που θέλουµε να είµαστε και όχι για το πρόσωπο που είµαστε".

 Σύµφωνα µε τον Zandan - συγγραφέα του µαθήµατος του TED-Ed "Η γλώσσα του ψέµατος" – αυτή είναι ακριβώς η λεπτοµέρεια εκείνη που οδηγεί στον ευκολότερο εντοπισµό ενός ψεύτη. Τα λόγια αυτά θα µπορούσαν να είναι η καλύτερη απάντηση στα ερωτήµατα ..
των εννιά συνδικαλιστών που όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό λειτουργούν ως νούµερο “εννιά” παρά ως συνδικαλιστές που προβάλλουν τις προτάσεις των παρατάξεων τους.

Η ανακοίνωση των εννιά αποδεικνύει µε τον καλύτερο τρόπο πως αντιλαµβάνονται την έννοια της Ασφάλειας.
Όλοι γνωρίζουµε ότι αυτή τη στιγµή υπάρχει µεγάλο πρόβληµα µε τις βάνες ασφαλείας του FCC στον Ασπρόπυργο. Αντί λοιπόν η ανακοίνωση τους να στοχεύσει αυτό το µεγάλο πρόβληµα προτίµησαν να ασχοληθούν µε το θέµα του φαγητού. Βέβαια ακόµα και όταν είχαν την ευθύνη του Σωµατείου στα χέρια τους, παρά τις εκκλήσεις των συναδέλφων για τα προβλήµατα που αντιµετώπιζαν µε τις συγκεκριµένες βάνες, και πάλι τίποτα δεν έκαναν, αφού υπονόµευσαν ακόµη και τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα θέµατα ασφαλείας.

Στο θέµα δε της σίτισης των εργαζοµένων δεν έγινε τίποτα διαφορετικό από ότι γινόταν πάντα. Αυτό όµως που είναι απορίας άξιο είναι ότι αφιέρωσαν µια ολόκληρη ανακοίνωση για την εργολαβική συνάδελφο και δεν έγραψαν ούτε µια σειρά για τους συναδέλφους από τις ΒΕΘ που δηλητηριάστηκαν από το φαγητό και το γεγονός ότι έµεναν µήνες απλήρωτοι! Προφανώς αυτοί δεν αξίζουν την προσοχή τους.

Το Προεδρείο από την πρώτη στιγµή που ανέλαβε, προχώρησε στις απαραίτητες καταγγελίες και ελέγχους καθώς επίσης και στην αποστολή εξωδίκου προς την Εταιρεία για το θέµα της σίτισης (όπως έχετε ενηµερωθεί από προηγούµενη ανακοίνωσή µας).

 Επειδή οι εργαζόµενοι δεν µπορούν να ανεχθούν από κανένα και για κανένα λόγο παιχνίδια µε την Ασφάλεια των εργαζοµένων αλλά και των εγκαταστάσεων πραγµατοποιήθηκε σήµερα µε πρωτοβουλία του Σωµατείου συνάντηση µε τον Γενικό ∆ιευθυντή ΒΕΑ και µε τον ∆ιευθυντή Λειτουργίας για θέµατα ασφάλειας και λειτουργίας που αφορούν όλους τους εργαζόµενους.

Όταν τέθηκε το πρόβληµα που αντιµετωπίζουν οι βάνες στον FCC (B και C), ζητήσαµε να µας δοθούν τα mails που στάλθηκαν για τις διαδικασίες και συγχρόνως εγγυήσεις για την ασφαλή λειτουργία της µονάδας καθώς και της ασφαλούς εργασίας των συναδέλφων µας µέχρι την αλλαγή των προβληµατικών βανών (όχι όπως τότε που η εταιρεία κέρδισε το δικαστήριο για την Ασφάλεια και σε δύο µέρες έκανε υποχρεωτικό shut down).

Σε απάντηση των παραπάνω ο ∆/ντής Εγκαταστάσεων ΒΕΑ µε αυταρχική, αλαζονική και απαράδεκτη στάση αµφισβήτησε το ρόλο του Συνδικάτου στο να ασχολείται µε τα θέµατα Ασφαλείας και σαν σύγχρονος «Μπαλαούρας» φώναξε «Φρουρά ! Φρουρά !» για να έλθει η
Ασφάλεια µήπως και πετάξει έξω από το γραφείο του το Προεδρείο του Σωµατείου!!!

Κύριοι της ∆ιοίκησης

Με τις πρακτικές σας δεν εµπνέετε τη δέουσα εµπιστοσύνη στους εργαζόµενους.

Απαιτούµε από αυτούς που έχουν την Ολιστική Ασφάλεια ως σηµαία σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων, να απαντήσουν άµεσα στους εργαζόµενους αν υπάρχουν σήµερα ασφαλείς συνθήκες εργασίας στη µονάδα του FCC , αλλιώς θα προχωρήσουµε σε όλες τις νόµιµες ενέργειες για την ασφαλή εργασία των συναδέλφων µας και την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου