Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9 ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Στις 20 του Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σωματείου μας, έκτακτο ΔΣ μετά από αίτημα μας με συγκεκριμένη θεματολογία, όπου και συζητήθηκε , η πορεία του αγώνα μας κατά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ και λήψη απόφασης διεξαγωγής Γενικού Συμβουλίου. Στόχος μας ήταν και είναι η ενημέρωση – συμμετοχή – ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων και όχι η «επαναστατική γυμναστική» όπως τη χαρακτηρίζουν μέλη του προεδρείου

Είναι πλέον γνωστή η τακτική..
του σημερινού προεδρείου να μιλάει διαρκώς για δήθεν λάθη, παραλείψεις αλλά και αδράνεια, της προηγούμενης διοίκησης και δυστυχώς επιμένει να συνεχίζει να το κάνει παρά το γεγονός πως τόσο οι εξελίξεις που τρέχουν όσο και τα τεράστια ελλείματα του «μυστικού» σχεδιασμού που ισχυρίζονται πως έχουν, καθιστά προφανές πως τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους εργαζόμενους.

Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός, πως παρά τις απειλές που ως ΠΣΕΕΠ δεχθήκαμε στη πιο πρόσφατη συνάντηση μας με τον Υπουργό Ενέργειας, το προεδρείο επέλεξε να μην αναφέρει, επί της ουσίας τίποτα στην «ενημερωτική» του ανακοίνωση. Η εξήγηση που μας δόθηκε, πως «οι νομικοί τους συμβούλευσαν έτσι» δεν πείθει ούτε μικρά παιδιά. Όπως επίσης και η προτροπή τους να τα πούμε εμείς ! Ε λοιπόν εμείς είδαμε, απειλές Του Υπουργού για «επιβολή του νόμου», απειλές για «πώληση μέσω χρηματιστηρίου» σε περίπτωση που δεν μπουν στις εγκαταστάσεις οι “επενδυτές”, καρφιά για απουσία προτάσεων εκ μέρους του Σωματείου μας. Ήταν απαραίτητη υποχρέωση να μεταφερθούν προς τους συναδέλφους μας, έτσι ώστε η “έγκαιρη, έγκυρη και συνεχής πληροφόρηση” τους να μην είναι απλά λόγια που τα παίρνει ο άνεμος.

Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως για μια ακόμη φορά, η πλήρης και στοιχειοθετημένη πρόταση μας, για σύγκληση Γενικού Συμβουλίου με ταυτόχρονη εισήγηση για ένα ολόκληρο πλέγμα κινητοποιήσεων δεν τους συγκίνησε, αντίθετα 11 μέλη του ΔΣ ψήφισαν ξανά το δικό τους «μυστικό» σχεδιασμό!!, που κατά πάσα πιθανότητα οι μισοί τουλάχιστον φαίνεται να αγνοούν. Όσο για τον «ομόφωνο σχεδιασμό» που συνεχίζουν να επικαλούνται, αυτός είναι το πρόγραμμα δράσης που αποφάσισε το ΔΣ στην πρώτη του συνεδρίαση και που αποτελεί γενικό πλαίσιο και όχι σχέδιο δράσης και αγώνων.

Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως απ’ όλες τις συναντήσεις που λένε πως έχουν κάνει (μεγαλομέτοχο, κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση κ.α. ) κανείς μας δεν έχει ενημερωθεί, όχι μόνο για τη θέση αυτών των φορέων πάνω στο θέμα του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ, αλλά ούτε και για το τί περίπου συζητήθηκε και φυσικά ούτε και για το πότε έγιναν αυτές οι συναντήσεις!!!.

Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως κάθε φορά που ζητάμε όπως δικαιούμαστε (αλλά και υποχρεωνόμαστε) να ενημερωθούμε για το τι συμβαίνει, τι σχεδιάζουμε, με ποιους μιλάμε και τι λέμε, οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι προσβολές, ύβρεις, ειρωνείες και διαρκείς υπενθυμίσεις για το τι δεν έκανε το προηγούμενο «κακό» προεδρείο και το πόσα «σπουδαία» έχει κάνει το σημερνό, έστω και «μυστικά».

Επειδή λοιπόν το ΠΣΕΕΠ δεν είναι «μασονική στοά με μυστικούς σχεδιασμούς» και οι νομικές κινήσεις πρέπει να αποτελούν ένα μόνο κομμάτι δράσης ενός σωματείου σαν το δικό μας, ο περιορισμός της δράσης μας σε ένα μόνο σκέλος (νομικό) κι αυτό κρυφό από τα μέλη του Σωματείου, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός.

Επειδή η ενημέρωση οφείλει να είναι πολύπλευρη, συνεχής και σε πραγματικό χρόνο, τόσο ως προς τα μέλη του ΔΣ και ΓΣ, όσο και προς τους ίδιους τους συναδέλφους κάτι που εμφανώς μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν συμβαίνει.

Επειδή οι συνεδριάσεις των οργάνων του ΠΣΕΕΠ δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο προσωπικών προσβολών και αντιπαραθέσεων, ούτε ευκαιρία επίδειξης εκδικητικότητας και ρεβανσισμού, αλλά χώρος αξιολόγησης προτάσεων και φανερού σχεδιασμού για τον αγώνα μας.

Επειδή το κλίμα που το σημερνό προεδρείο επέλεξε να καλλιεργήσει είναι αυτό της διάσπασης, της απαξίωσης, των μυστικοσυμβούλων, της ίντριγκας και των μικροκομματικών επιδιώξεων, σε πλήρη δηλαδή αντίθεση με το απαραίτητο κλίμα ενότητας και συσπείρωσης.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχόμαστε ή να νομιμοποιούμε έναν «αγώνα – παρωδία», όπου η διεκδίκηση του δικαίου όχι μόνο των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, αλλά και ολοκλήρου του Ελληνικού Λαού εκφυλίζεται διαρκώς.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην αποτελέσουμε μέρος ενός ιδιότυπου μικροκομματικού πολιτικοσυνδικαλιστικού υβριδισμού και ως προς αυτή τη κατεύθυνση θα πράξουμε ότι απαιτείται για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Είμαστε τέλος πεπεισμένοι πως με την σωστή και απαραίτητη ενημέρωση και όχι αυτή που μέχρι σήμερα ΔΕΝ είχαμε, ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι θα ενεργοποιηθούν, αλλά και η κοινωνία θα σταθεί πλάι μας στον ολομέτωπο αγώνα που οφείλουμε να δώσουμε, ενάντια στα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, μικροπολιτικά, κομματικά και οικονομικά, μικροσυνδικαλιστικά και ευτελή που προωθούν το εγκληματικό τελειωτικό ξεπούλημα των ΕΛΠΕ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων της εργασίας, οι κάθε είδους και έντασης δράσεις που απαιτούνται να γίνουν επιτέλους, όπως και η συνεργασία με τους νομικούς που τους έχουν αναθέσει να υποστηρίξουν τον αγώνα μας, είναι το κυρίαρχο ζητούμενο που πρέπει να μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Η ενεργοποίηση επίσης όλων των συνδικαλιστικών μας οργάνων και κατ’ επέκταση όσων θέλουν να ονομάζονται συνδικαλιστές, είναι απαραίτητη. Επισυνάπτοντας μερικές μόνο από τις προτάσεις μας , θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη συσπείρωσης αλλά και την ανάγκη της συνεχούς επαγρύπνησης που απαιτείται από όλους μας.

Ας μη μιλάνε επίσης κάποιοι για τάχα «αδράνεια του προηγούμενου κακού» προεδρείου, ενώ τόσο οι απεργιακές κινητοποιήσεις όσο και οι υπόλοιπες δράσεις που έχουν μέχρι σήμερα γίνει, έχουν αποδεδειγμένα προέλθει από το σχεδιασμό και τη δουλειά που έγινε από το .. «κακό» προεδρείο. Και όλα αυτά σε μόλις 3 (τρεις) μήνες που μεσολάβησαν από την ανακοίνωση του ξεπουλήματος μέχρι τις ψηφοφορίες χωρίς να έχει γίνει τίποτα ακόμη (διαγωνισμός κλπ.), και όχι στα ψέματα τους για «10 μήνες αδράνειας», που και αυτό δείχνει τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν. Αυτό συν το γεγονός πως ούτε Γενικό Συμβούλιο δεν θέλουν να κάνουν, για δικούς τους προφανώς λόγους, ακολουθώντας σχεδιασμούς που μόνο αυτοί ξέρουν, καταδεικνύει σαφώς το βαθμό της επικινδυνότητας που προκύπτει αν συνεχίσουν να εμμένουν σε τέτοιες τακτικές. Τακτικές που απειλούν να βλάψουν το μέλλον μας ως εργαζόμενοι και ως Έλληνες Πολίτες.

                                              ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…

                     ΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

                                       ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΕΣ.

                  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ



ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ Ι.                             ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ Θ.                                  ΚΡΟΚΟΣ Σ.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ν.        ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γ                    ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Χ.
ΣΕΪΤΑΝΗΣ Ν.                            ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ Γ.                            ΦΕΙΔΟΓΙΑΝΝΗΣ Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου