Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

BP: Επεκτείνει την εξορυκτική της δραστηριότητα στο Αζερμπαϊτζάν με δύο γεωτρήσεις στο κοίτασμα Shafag-Asiman

Από το energypress.gr
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση ερευνητικής γεώτρησης στο κοίτασμα Shafag-Asiman στο Αζερμπαϊτζάν, όπως ανακοίνωσε η πετρελαϊκή εταιρεία BP στο πρακτορείο Trend. Οι εργασίες αφορούν 3D σεισμικές απεικονίσεις.

“Θα μπορούμε να μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες αφότου κάνουμε την πρώτη γεώτρηση και αν προκύψουν καλά αποτελέσματα τότε θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα”, σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. “Όσον αφορά τον Νότιο Διάδρομο Αερίου, πρόκειται για μια σημαντική υποδομή σε..
περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου θα είναι σε θέση να μεταφέρει το σύνολο της παραγωγής των κοιτασμάτων του Αζερμπαϊτζάν”.

Να σημειώσουμε, ακόμη ότι BP και Socar έχουν υπογράψει από τον Οκτώβριο του 2010 το συμβόλαιο για το κοίτασμα Shafag-Asiman και το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ για 30 χρόνια. Η περίοδος εξερεύνησης είναι τέσσερα χρόνια με την πιθανότητα να επεκταθεί για ακόμη τρία. Σε πρώτη φάση αναμένεται να γίνουν δύο γεωτρήσεις και με δύο ακόμη να προχωρούν σε δεύτερη φάση εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Τέλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα αποθέματα του εν λόγω κοιτάσματος υπολογίζονται στα 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 65 εκατομμύρια τόνους προϊόντων συμπύκνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου