Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Να και η 2η κυβέρνηση που έπεσε απ’ την ανοησία των αιολικών. Να περάσει η επόμενη;


Από το greeklignite.blogspot.com
Είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση την κυβερνητική κρίση στην Αυστραλία με επίκεντρο την πολιτική της απελθούσας κυβέρνησης στον ηλεκτρισμό, σειρά έχει σήμερα η 2η κυβέρνηση, που έπεσε αυτό το καλοκαίρι απ’ την ανοησία των πολιτικών να προωθούν αλόγιστα τα αναξιόπιστα αιολικά και να ακριβαίνουν το ρεύμα για τους πολίτες.

Και η 2η κυβέρνηση είναι σε προηγμένο βιομηχανικό "Δυτικό" κράτος, πρόκειται για την πολιτειακή κυβέρνηση του Οντάριο στον Καναδά, μια Πολιτεία όπου..
το κόστος του ηλεκτρισμού για τα νοικοκυριά αυξήθηκε 70% απ' το 2008 έως το 2016 κι είναι το υψηλότερο σ' ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική.

Στο Οντάριο είχαν εκλογές στις 7/6 και στ' αποτελέσματα "ήρθαν τα πάνω-κάτω", καθώς το ...
κυβερνών Φιλελεύθερο κόμμα (Liberal Party) από τις 55 έδρες καταποντίστηκε στις 7, αξιωματική αντιπολίτευση αναδείχθηκε το New Democratic Party (Νέα Δημοκρατία;;;) με 40 έδρες από τις 18 που είχε, ενώ κυβέρνηση αναδείχθηκε το Προοδευτικό Συντηρητικό Κόμμα (Progressive Conservative Party), που από 27 έδρες εκτοξεύθηκε στις 76, παίρνοντας απόλυτη πλειοψηφία στην 124 εδρών Πολιτειακή Βουλή. 



Ο νέος Πρωθυπουργός ορκίστηκε στις 29/6 και μια απ' τις πρώτες πράξεις της νέας κυβέρνησης τη βλέπετε στην πιο πάνω ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, έσπευσαν ν' ακυρώσουν 758 συμβόλαια για ΑΠΕ, συμβόλαια που ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο και αφορούσαν κυρίως αιολικά. Η ανακοίνωση το λέει ξεκάθαρα: "Υποσχεθήκαμε να ακυρώσουμε αυτά τα περιττά και επιζήμια έργα, προκειμένου να μειώσουμε 12% τους λογαριασμούς για οικογένειες, αγρότες και μικρές επιχειρήσεις".

Στη διάρκεια μάλιστα της προεκλογικής περιόδου η πρώην κυβέρνηση είχε προωθήσει το 9 ανεμογεννητριών/18,5MW αιολικό έργο White Pines της Γερμανικής WDA, παρά τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων. Η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διακοπή του έργου, στο οποίο ήδη είχαν τοποθετηθεί οι πρώτες δυο ανεμογεννήτριες, προκαλώντας ανατριχίλα στο Βερολίνο.
Η αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης του Οντάριο να προχωρήσει χωρίς νέα αιολικά δείχνει πως ο αγώνας των πολιτών μπορεί να βρει ανταπόκριση στους πολιτικούς. Αν όμως οι πολιτικοί δεν θέλουν ν' ακούσουν τους πολίτες, υπάρχει πάντα η δυνατότητα ν' αλλάξουμε πολιτικούς, περίπου όπως έγινε στο Οντάριο. Να μην ξεχνούμε ποτέ πως σύμφωνα με το Σύνταγμα όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ' το λαό και ασκούνται προς όφελός του, όχι προς όφελος επίορκων συμμοριών, που εξαγοράζουν τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης προκειμένου να λυμαίνονται την εξουσί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου