Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Σε απεργιακό αναβρασμό οι εργαζόμενοι στα κοιτάσματα της Total στη Βόρεια Θάλασσα - Έκλεισαν 3 πλατφόρμες

Από το energypress.gr
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 3 πλατφόρμες της Total στην Βόρεια Θάλασσα σταμάτησε νωρίς την Δευτέρα και για 24 ώρες καθώς οι εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία όπως είχε προγραμματιστεί. Η απεργία αυτή ήταν η τρίτη 24ώρη απεργία και η 5η σε ένα μήνα, λόγω διαφωνίας με την εταιρεία σχετικά με τις αμοιβές και τις βάρδιες.

Η 24ώρη απεργία είναι σε εξέλιξη και «επομένως κλείσαμε» αναφέρει η εταιρεία σε mail της προς το Platts.

Τα κοιτάσματα όπου συμβαίνει η απεργία αντιπροσωπεύουν..
περίπου το 10% της παραγωγής φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Η παραγωγή αργού πετρελαίου στα κοιτάσματα Alwyn, Elgin και Dunbar φτάνει τα 50.000 βαρέλια την ημέρα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το crude oil, το απεργιακό κύμα δεν έχει διαταράξει ακόμη τα φορτία Forties, αν και έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις ορισμένων φορτίων.

Την περασμένη εβδομάδα, το σκωτσέζικο παράρτημα του συνδικάτου είπε ότι η απεργία που προγραμματιζόταν για σήμερα θα προχωρήσει καθώς δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος στην συνάντηση που έλαβε χώρα με την γαλλική εταιρεία για να επιλυθεί το θέμα με τις αμοιβές και τις βάρδιες.

«Η διαμάχη έγκειται στην επανεξέταση των μισθών της εταιρείας και τα σχέδια της να αναγκάσει τους εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερο στην ανοικτή θάλασσα», ανέφερε η ανακοίνωση της Ένωσης Εργατών στις αρχές Ιουλίου, όταν και είχε εξαγγείλει ότι θα προχωρούσε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε νέα συνάντηση που θα έχουν τα δύο μέρη αναμένεται να συζητηθούν οι προτάσεις που είχαν καταθέσει εκπρόσωποι των εργαζομένων στην εταιρεία σε συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα. Τέλος να σημειώσουμε πως οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες 12ώρες στάσεις εργασίας για τους επόμενους δύο μήνες, 3 και 17 Σεπτεμβρίου και 1, 15 και 29 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου