Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

H NASA επιβεβαιώνει την ύπαρξη πάγου στη Σελήνη

Από το pestaola.gr
Επιστήμονες της NASA επιβεβαιώνουν ότι στους πόλους της Σελήνης υπάρχει αρχαίο νερό σε παγωμένη μορφή. 

Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης και του Πανεπιστημίου Brown των ΗΠΑ, σε συνεργασία με μία ομάδα από το Ames Research Center της NASA μελέτησε τα δεδομένα από το Moon Mineralogy Mapper (M3) της NASA, το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο στο διαστημόπλοιο Chandrayaan 1, το οποίο είχε..
εκτοξευθεί από την Ινδική Διαστημική Υπηρεσία το 2008. Το ειδικό επιστημονικό εργαλείο της NASA έδωσε όλα τα στοιχεία στους επιστήμονες προκειμένου να γίνει η μελέτη του εάν υπάρχει νερό σε οποιαδήποτε μορφή στο δορυφόρο της Γης.

Το μεγαλύτερο μέρος από το νερό που ανακαλύφθηκε θεωρείται αρχαίο, ενώ η θερμοκρασία στην οποία βρίσκεται αγγίζει τους -156 βαθμούς Κελσίου. Το νερό σε παγωμένη μορφή στη Σελήνη βρίσκεται αποθηκευμένο μέσα στους κρατήρες της, στο Νότιο και τον Βόρειο Πόλο. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι εξαιρετικής σημασίας για την μελλοντική εξερεύνηση της Σελήνης, καθώς και για την εγκατάσταση βάσεων των ανθρώπων εκεί.

Βασικό ερώτημα παραμένει το πώς έχει σχηματιστεί ο πάγος εκεί, ενώ παράλληλα οι επιστήμονες θέλουν να απαντήσουν στο ερώτημα γύρω από το εάν υπάρχει νερό και κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης. Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ομάδας έχουν δημοσιευθεί στις 20 Αυγούστου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου