Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Η αμηχανία για την αδήριτη πραγματικότητα μπέρδεψε τη γραμμή της κλιματικής προπαγάνδας!


Από το greeklignite.blogspot.com
Το ιστολόγιο εκφράζει την αμέριστη θλίψη του για την τραγωδία της Αν.Αττικής. Εκατομμύρια Έλληνες έχουμε περάσει απ' το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι, που ποτέ πια δεν θα είναι τα ίδια. Συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, καλό κουράγιο σ' όσους έχασαν περιουσίες. 

Επί της κλιματικής επικαιρότητας τώρα, στις 9/7/2018 ο προπαγανδιστής της κλιματικής απάτης Guardian έβλεπε ένα "global heatwave - παγκόσμιο κύμα ζέστης", που φυσικά λιώνει τους πάγους της Αρκτικής ζώνης. Απαραίτητο συμπλήρωμα ήταν..
φυσικά η φωτογραφία μια πολικής αρκούδας να δοκιμάζει τον πάγο πριν βουτήξει, πάγος που ήταν "λεπτός", βεβαίως-βεβαίως. Είναι καλά μελετημένη η προπαγάνδα, χτυπά κατευθείαν στις ευαίσθητες χορδές: αρχικά προσπαθεί να προκαλέσει οίκτο για τις "καημένες" αρκούδες, ώστε στη συνέχεια να υποβάλλει και την παρόρμηση "κάτι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε τις αρκούδες, ας βάλουμε αιολικά!" Κι ακολουθούσε στο άρθρο μια βαθυστόχαστη ανάλυση για τους πάγους που λιώνουν στη Σιβηρία, μια περιοχή που στο υποσυνείδητο όλου του πλανήτη είναι καλυμμένη με πάγους κι υποφέρει από "σιβηριανούς" χειμώνες.

Φυσικά οι πολικές αρκούδες είναι μια χαρά, οι πληθυσμοί τους είναι πιο ρωμαλέοι από ποτέ κι είναι ακριβώς η Σιβηρία η περιοχή όπου εμφανίζονται στις πλαγιές σαν "κοπάδια από πρόβατα". Το ίδιο και οι πληθυσμοί των πιγκουίνων στην Ανταρκτική, το ίδιο οι πληθυσμοί της άγριας πανίδας παντού: η Ελληνική ύπαιθρος έχει γεμίσει με πρωτοφανείς πληθυσμούς αγριογούρουνων, ζαρκαδιών, ελαφιών, αρκούδων, ζώων που εκμεταλλεύονται στο έπακρο την εκρηκτική αύξηση της βλάστησης που έχει φέρει η άνοδος της συγκέντρωσης CO2 στην ατμόσφαιρα. Άνοδος που οφείλεται βέβαια κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος στην απελευθέρωσή του απ' τους ωκεανούς κι όχι στις ανθρωπογενείς εκπομπές.

Μόλις 4 μέρες μετά το Guardian, στις 13/7/2018, ένας άλλος προπαγανδιστής της κλιματικής απάτης, το Scientific American, (που δεν είναι ούτε Scientific ούτε American, απ' το 1986 ανήκει στο Γερμανικό όμιλο Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck της Στουτγάρδης), κινήθηκε σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: ανακαλύπτοντας το προφανές, έγραψε για "record snow cover - πρωτοφανή χιονοκάλυψη", που δεν αφήνει καλοκαιριάτικα τα μεταναστευτικά πουλιά να αναπαραχθούν φέτος στην Αρκτική! Φυσικά και για το καθυστερημένο χιόνι φταίει πάντα η "κλιματική αλλαγή", για ο,τιδήποτε συμβαίνει πλέον φταίει η "κλιματική αλλαγή". Υποθέτουμε πως φταίει και για το ό,τι μετά από χρόνια δεν πήρε το πρωτάθλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός, ενώ στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο κυριάρχησαν οι ΑφροΓάλλοι, που είναι μαθημένοι από ζέστη κι ασφαλώς προσαρμόζονται καλύτερα στην "υπερθέρμανση του πλανήτη". 



Μέσα σε 4 μόλις μέρες δυο αντικρουόμενα μεταξύ τους δημοσιεύματα, το ένα βλέπει τους πάγους να λιώνουν στην Αρκτική και το άλλο τους πάγους να σκεπάζουν την Αρκτική. Όπως βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα, τόσο κατά το BBC όσο και για όλη την υπόλοιπη κλιματική προπαγάνδα, ο Αρκτικός Ωκεανός έπρεπε να είναι χωρίς πάγους εδώ και πέντε χρόνια. Οπότε, η αδήριτη πραγματικότητα, που θέλει τους πάγους να μην εννοούν να λιώσουν και μετά το 2012 ν' αυξάνονται, είναι πολύ ενοχλητική για την κλιματική προπαγάνδα. Κι ως γνωστόν, όταν στην προπαγάνδα δεν αρέσει η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου