Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ιράν: H άνοδος του πετρελαίου, που προκαλούν οι ΗΠΑ, θα επιβραδύνει την ανάπτυξη και θα αυξήσει τις επιπτώσεις των δασμών

Από το worldenergynews.gr
Η άνοδος των τιμών πετρελαίου που προκαλούνται από τις πολιτικές κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών θα πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, της Ευρώπης και άλλων καταναλωτών, όπως και τα εμπορικά μέτρα του Προέδρου Donald Trump, δήλωσε την Πέμπτη ανώτατος αξιωματούχος του Ιράν.

Ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ στο Ιράν δήλωσε..
επίσης στο Reuters ότι η αύξηση του πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, μετά από την πίεση του Trump, ήταν μόνο 170.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούνιο και δεν θα αυξηθεί πολύ το 2019, επίσης σε βάρος της οικονομικής ανάπτυξης.

Ενώ ο Trump κατηγόρησε τον  ΟΠΕΚ  για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, το Ιράν, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός του οργανισμού , τονίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες το προκάλεσαν επιβάλλοντας κυρώσεις στο Ιράν και την Βενεζουέλα επίσης μέλος του ΟΠΕΚ.

"Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου που προκαλεί ο Trump οδηγούν σε υψηλότερο λογαριασμό ενέργειας στην ΕΕ, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ινδία, επηρεάζοντας την οικονομική τους ανάπτυξη όπως και οι δασμοί που τους επιβάλλονται, επιτρέποντας επίσης στη Σαουδική Αραβία και στα ΗΑΕ να πληρώσουν το λογαριασμό τους για όπλα από τις  ΗΠΑ ", δήλωσε ο Hossein Kazempour Ardebili s.

Οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν τις έντονες εντάσεις μετά τη συνάντηση του ΟΠΕΚ τον περασμένο μήνα, όταν η ομάδα συμφώνησε να επανέλθει στην πλήρη συμμόρφωση με τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου που είχαν συμφωνηθεί νωρίτερα, μετά από μήνες υπο-παραγωγής από χώρες του ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της Βενεζουέλας.

Η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι η συμφωνία επέτρεψε στις χώρες που είναι σε θέση να παράγουν περισσότερα, όπως την ίδια, να προχωρήσουν και να το κάνουν, για να καλύψουν τις ελλείψεις αλλού. Το Ιράν διαφώνησε έντονα και επέκρινε τα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας για αύξηση της παραγωγής.

Ο Kazempour δήλωσε ότι το Trump μπορεί να απογοητευθεί από την κλίμακα της αύξησης της παραγωγής μέχρι στιγμής και εξέφρασε σκεπτικισμό καθώς η  Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα μπορούσαν να προσθέσουν πολύ περισσότερο πετρέλαιο το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου