Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΗΠΑ: Δημοπρασία για άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού παρά την περιορισμένη ζήτηση

Από το worldenergynews.gr
Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει δημοπρασία – ρεκόρ για άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού τον επόμενο μήνα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει ενδιαφέρον για την εξόρυξη ανοικτής θαλάσσης, μήνες μετά από μια παρόμοια πώληση που κατέγραψε περιορισμένο  ενδιαφέρον από  ενεργειακές εταιρείες.

Η πώληση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου, περιλαμβάνει όλες τις διαθέσιμες μη μισθωμένες περιοχές..
σε ομοσπονδιακά ύδατα του Κόλπου του Μεξικού περίπου 78 εκατομμύρια στρέμματα (31,5 εκατομμύρια εκτάρια) από το Τέξας, τη Λουιζιάνα, το Μισισιπή, την Αλαμπάμα και τη Φλόριντα. 

Πρόκειται για την τρίτη πώληση του προγράμματος του 2017-2022 το οποίο έχει ως στόχο να πραγματοποιήσεις 10 πωλήσεις συνολικά.

Η πώληση αποτελεί μέρος αυτού που το υπουργείο Εσωτερικών αποκαλεί την αμερικανική πρώτη υπεράκτια ενεργειακή στρατηγική του Προέδρου Donald Trump. Ο Vincent DeVito, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών Ryan Zinke, δήλωσε ότι η πώληση "είναι μόνο ένα κομμάτι της συνολικής προσπάθειας της κυβέρνησης  για την εξασφάλιση του ενεργειακού μέλλοντος της χώρας μας".

Η τελευταία μίσθωση  στον Κόλπο του Μεξικού, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, απέδωσε μόνο 124,8 εκατομμύρια δολάρια, καθώς μόλις το 1% των τότε 77 εκατομμυρίων στρεμμάτων (31,2 εκατομμύρια εκτάρια) προσέλκυσε ενδιαφέρον. 

Τον Απρίλιο, ο Zinke, ο οποίος είχε προτείνει νωρίτερα το άνοιγμα σχεδόν όλων των ακτών της χώρας σε γεώτρηση, δήλωσε ότι η πώληση τον Μάρτιο κατέχει "μέτριο προς μικρό" ενδιαφέρον και πρόσθεσε ότι υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα για ισχυρή ζήτηση σε άλλα μέρη της χώρας. Το σχέδιό του να ανοίξει τις ακτές του Ειρηνικού και του Ατλαντικού επικρίθηκε από τους περιβαλλοντολόγους, τους πολιτικούς και τα τουριστικά και αλιευτικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι το εξωτερικό κοίτασμα στον Κόλπο του Μεξικού περιέχει περίπου 48 δισεκατομμύρια βαρέλια ανεξερεύνητου τεχνικώς ανακτήσιμου πετρελαίου και 141 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανεξερεύνητου τεχνικώς ανακτήσιμου αερίου.

Το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης έκρηξης πετρελαίου των ΗΠΑ έχει σημειωθεί στην ξηρά, όπου είναι φτηνότερη  η γεώτρηση απ 'ότι σε βαθιά νερά. Επιπλέον, πολλοί ερευνητές διερευνούν και άλλα μέρη, όπως το Μεξικό, όπου οι ενεργειακές μεταρρυθμίσεις έχουν φέρει δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου