Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Σε νέα ερευνητική γεώτρηση προχωρά η Energean στο οικόπεδο Καρίς το 2019

Από το energypress.gr
Η Energean ενημέρωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε ερευνητική γεώτρηση στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου Καρίς εντός της ισραηλινής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, εξετάζονται και πρόσθετες γεωτρήσεις στο ανατολικό κομμάτι του Καρίς και στο οικόπεδο 12, όπου η Energean εξασφάλισε άδεια πριν από έξι μήνες στον πιο πρόσφατο αδειοδοτικό γύρο της χώρας. Θυμίζουμε επίσης, ότι..
η Energean εξασφάλισε τα δικαιώματα για τα οικόπεδα Καρίς και Τανίν έχοντας ένα φιλόδοξο σχέδιο για ανάπτυξή τους με βάση πλωτή μονάδα επεξεργασίας αερίου και αγωγό προς την ξηρά.

Όσον αφορά το Καρίς, η Energean ανέφερε πως στόχος είναι να εκμεταλλευτεί όλα τα διαθέσιμα αποθέματα του οικοπέδου. Σε περίπτωση ανακάλυψης κοιτάσματος, το σχέδιο είναι να συνδεθεί με τον υφιστάμενο αγωγό και την πλωτή μονάδα, η οποία μπορεί να "σηκώσει" 8 δις. κ.μ. αερίου. Η γεώτρηση προγραμματίζεται να λάβει χώρα το Μάρτιο του 2019 έναντι κόστους 15-25 εκατ. δολαρίων.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας, τόνισε:

"Βλέπουμε το βόρειο Καρίς ως μια ελκυστική ευκαιρία που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη παράλληλα με την υφιστάμενη δραστηριότητά μας στο Καρίς, για την οποία έχουμε υπογράψει ήδη 12 συμβόλαια και έχουμε συμβολαιοποιήσει ποσότητα 4,2 δις. κ.μ. για μια μέση περίοδο 16 ετών".

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα Globes, οι κάτοχοι των αδειών για το κοίτασμα Γάζα Μαρίν δήλωσαν πως βρίσκονται σε επαφές με την Energean για πιθανή μεταξύ τους συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου