Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση για έκτακτο ΔΣ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 25/6/18 πραγµατοποιήθηκε Έκτακτο ∆.Σ. στο οποίο κυριάρχησαν δύο θέµατα, το θέµα της Ιδιωτικοποίησης αλλά και το θέµα της Προστασίας των Προσωπικών ∆εδοµένων των µελών του Σωµατείου µας.

Όσον αφορά στο θέµα της ιδιωτικοποίησης, αποφασίσαµε να κλιµακώσουµε τον αγώνα µας µε τις ακόλουθες ενέργειες:


Εκπροσώπηση από ∆ικηγόρο : Αναθέσαµε µε 17 ψήφους Υπέρ και 1 Κατά (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
ΜΕΤΩΠΟ) σε ∆ικηγορικό Γραφείο να συγκροτήσει φάκελο για την Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και να τον καταθέσει στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη µε άσκηση και υποστήριξη σχετικών αγωγών αιτήσεων ακύρωσης και αναφορών. 

Αγορά Μετοχών: Με προτροπή του εξειδικευµένου ∆ικηγόρου για την περαιτέρω θωράκιση των θέσεων µας αλλά και την διασφάλιση του έννοµου συµφέροντος µας, αποφασίσαµε µε ψήφους 12 Υπέρ, 4 Κατά, 1 Αποχή και 1 Λευκό, να αγοραστούν από το ΠΣΕΕΠ 30 µετοχές των ΕΛΠΕ.

Επιστηµονική Επιτροπή: Για την ανάδειξη και στήριξη των θέσεων µας αλλά και τη µέγιστη δυνατή συνεργασία µε το δικηγορικό γραφείο, αποφασίσαµε να συστήσουµε Επιστηµονική Επιτροπή αποτελούµενη από συναδέλφους.

Απεργιακές κινητοποιήσεις: Αποφασίσαµε να προχωρήσουµε εντός του Ιουλίου σε µία 48ωρη και µία 24ωρη προειδοποιητική απεργία για το θέµα της Ιδιωτικοποίησης µε ψήφους 11 Υπέρ, και σε συνέχεια της συνάντησης που είχαµε µε τα Σωµατεία του Οµίλου και την ΠΟΕ στα Γραφεία του ΠΣΕΕΠ θα ζητήσουµε να συνδράµουν και αυτοί στην απεργία. Κατατέθηκε πρόταση από την παράταξη της ΕΛΚΕ για πραγµατοποίηση Περιφερειακών Συνελεύσεων πριν τις απεργιακές κινητοποιήσεις η οποία µειοψήφησε (7 Υπέρ).

Ενηµέρωση Ενεργειακών ∆ηµοσιογράφων: Παράλληλα στα πλαίσια της ενηµέρωσης των
φορέων για τον αγώνα µας ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση αποφασίσαµε µε 17 ψήφους
Υπέρ και 1 Λευκό (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) µέσα στον Ιούλιο να πραγµατοποιηθεί γεύµα
ενηµέρωσης στους ενεργειακούς δηµοσιογράφους έτσι ώστε να προβάλλουµε τις θέσεις
µας στους εκπροσώπους του Τύπου χωρίς παρερµηνείες.

Οικονοµικά: Στο οικονοµικό σκέλος, εγκρίθηκαν µε ψήφους 17 Υπέρ και 1 Κατά (Αγ.
Μέτωπο) τα ποσά που δαπανήθηκαν για την αγορά φυλλαδίων και το ποσό για την
αγορά των δυο πανό µε 17 Υπέρ και 1 Λευκό (Αγ. Μέτωπο).

Επίσης µετά από απαίτηση πολλών εργαζοµένων για τη ζωντανή µετάδοση των ∆.Σ. µέσω του προσωπικού Αριθµού Μητρώου του κάθε εργαζόµενου, εγκρίθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ για αγορά εξοπλισµού για την ζωντανή µετάδοσή τους, µε 11 ψήφους Υπέρ και 1 Κατά (Αγ. Μέτωπο) αφού αποχώρησαν οι παρατάξεις της ΕΝΙΑΙΑΣ και
ΕΛΚΕ.

Στο δεύτερο σκέλος, έγινε παρουσίαση του Γενικού Κανονισµού Προστασίας Προσωπικών ∆εδοµένων από εξειδικευµένο επιστήµονα, ο οποίος µας ανέλυσε τους κινδύνους που ενέχει ο νέος Κανονισµός και τις ενέργειες προστασίας που πρέπει να κάνουµε έτσι ώστε να θωρακίσουµε το Σωµατείο µας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

∆εν εφησυχάζουµε.

Οργανώνουµε τον αγώνα µας, συσπειρωνόµαστε γύρω από το Σωµατείο για να σταµατήσουµε το ξεπούληµα των ΕΛΠΕ.

Καλούµε όλους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση, γιατί πολύ σύντοµα και εν µέσω καλοκαιριού θα κληθούµε να υπερασπιστούµε τη δουλειά και το µέλλον µας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου