Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Bloomberg: Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση με το πετρέλαιο και την απόφαση αύξησης της παραγωγής

Από το energypress.gr
Τα πιο δραματικά γεγονότα στην αγορά πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν στη Βόρεια Αμερική, ως αντίβαρο στη συγκέντρωση του ΟΠΕΚ στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Goldman Sachs Group Inc.

Η τράπεζα αναφέρει ότι η διακοπή λειτουργίας μιας εγκατάστασης πετρελαίου στον Καναδά θα μπορούσε να οδηγήσει τον «μαύρο χρυσό» σε έλλειψη στη Βόρεια Αμερική για όλο τον Ιούλιο, αλλά και σε συρρίκνωση των αποθεμάτων..
στις κεντρικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης των ΗΠΑ στο Cushing της Οκλαχόμα. Αυτό θα στηρίξει τις αμερικανικές τιμές του πετρελαίου, ενώ μια συμφωνία στη Βιέννη μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων της για ενίσχυση της παραγωγής -με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία- μπορεί να βαρύνει στο μπρεντ της Ευρώπης, όπως σημείωσαν αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Damien Courvalin, σε μια έκθεση στις 24 Ιουνίου.

«Με την παγκόσμια αγορά να τιμολογεί με σκοπό να τραβήξει αργό πετρέλαιο έξω από τις ΗΠΑ, αυτή η απώλεια αποθεμάτων των ΗΠΑ θα επιδεινώσει το τρέχον παγκόσμιο έλλειμμα, καθιστώντας την αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ όλο και πιο απαραίτητη», οι αναλυτές έγραψαν στην έκθεση, όπως μεταδίδει το bloomberg.

"Και ενώ η Σαουδική Αραβία ήδη αυξάνει τις εξαγωγές, αυτές δεν θα παραδοθούν μέχρι τον Αύγουστο, ενώ τα σχέδια για το απόθεμα του Ιουνίου ήδη επιταχύνονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου