Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ψήφισμα ΠΟΕ ενάντια στην εκποίηση των εταιρειών ενέργειας της Ελλάδας

Από το energypress.gr
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και τα Σωματεία μέλη της, υιοθετούν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΕΚΠΟΙΗΣΗ των ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ. 

Ο κύκλος ντροπής και ξεπουλήματος που άνοιξε με την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια και που μέχρι αυτή τη στιγμή χάρισε ..
στα ξένα και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα, ΟΤΕ, Αεροδρόμια, Αεροπορικές εταιρείες, ΟΣΕ, Λιμάνια, Ναυπηγεία, Τράπεζες, ΟΠΑΠ και ένα σωρό ακόμα, επιχειρείται να κλείσει ξεπουλώντας ότι έχει απομείνει, δηλαδή την Ενέργεια στο σύνολό της. Η κυβέρνηση της Ελλάδας και το «ιερατείο» των Βρυξελλών, εκμεταλλευόμενοι προφανώς και την απογοήτευση του λαού , που έχει προκύψει και από την εκκωφαντική σιωπή του εργατικού κινήματος, βάζει στο στόχαστρο και το καλάθι των προσφορών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ , ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ , ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ , ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ κ.α.

· Πόσο κοστολογείται αλήθεια η ανασυγκρότηση της χώρας; · Πόσο κοστολογείται ο ορυκτός της πλούτος; · Πόσο κοστολογούνται οι αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις; · Πόσο κοστολογείται η δυνατότητα της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης να καθορίζει ενεργειακή, οικονομική μα και εξωτερική πολιτική; · Πόσο κοστολογείται ένας ενεργειακός όμιλος όπως είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με περισσότερες από 50 θυγατρικές που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη; 

Η ελπίδα δεν κοστολογείται !! Το μέλλον του Ελληνικού Λαού δεν ζυγίζεται και δεν πωλείται!!

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και τα Σωματεία μέλη της είναι αποφασισμένοι για μία ακόμα φορά να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας : 

· Διατήρηση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στις Επιχειρήσεις Ενέργειας . ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Ε.) PAN HELLENIC ENERGY FEDERATION (P.E.F.) · Οριστικό σταμάτημα του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας και του Ορυκτού Πλούτου . · Σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη τα απαραίτητα εργαλεία – επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά σε αυτή.

Ο αγώνας αυτός όπως και όλοι οι προηγούμενοι είναι αγώνας ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, όπως ολόκληρου του Ελληνικού Λαού είναι και ο πλούτος ο οποίος είτε παράγεται, είτε υπάρχει βαθιά στα σπλάχνα της ταλαιπωρημένης Χώρας. Ένας πλούτος που αποτελεί και τη μόνη ελπίδα ανασύνταξης και ανασυγκρότησης των παραγωγικών δυνάμεων της Ελλάδας. 

Οι δυνάμεις της εργασίας, οφείλουν να αντισταθούν στη λεηλασία, το ξεπούλημα και την καταστροφή που θεσμοί, δανειστές και ντόπιοι εντολοδόχοι επιβάλλουν. 

Αυτοί που σκορπούν τη λεηλασία του «Δεν γίνεται αλλιώς» συντελούν στη μοιρολατρική αποδοχή της ολοκληρωτικής καταστροφής. Τη «λήξη των μνημονίων» θα την επιβάλλει ο Ελληνικός Λαός και οι δυνάμεις εργασίας με την αγωνιστικότητα, την ενότητα και την αποφασιστικότητα που μόνο η ταξική μας συνείδηση μπορεί να εκφράσει. 

Η εμπειρία μας διδάσκει ότι όπου εφαρμόστηκαν αυτές οι πολιτικές τα αποτελέσματα για τα κράτη και τους εργαζόμενους ήταν οδυνηρά . Η συμμετοχή του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών αυτών είναι απολύτως αναγκαία , εξασφαλίζει τον έλεγχο και την διαφάνεια και είναι οδηγός της ανάπτυξης και της εξόδου από την πολύχρονη κρίση .

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, τα Σωματεία μέλη της και όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι θα αγωνιστούν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των Εταιρειών Ενέργειας και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας προς όφελος των πολυεθνικών Εταιρειών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου