Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Η Shell πωλεί περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου 1,3 δισ. δολ. σε Νορβηγία και Μαλαισία

Από το worldenergynews.gr
Την πώληση περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νορβηγία και τη Μαλαισία για πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell την Τετάρτη 20/6/2018 προσεγγίζοντας το στόχο των 30 δισ. δολαρίων σε πωλήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει στην ΟΚΕΑ, μια  νορβηγική εταιρεία παραγωγής υποστηριζόμενη ..
από την εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων Seacrest Capital, το 45% των υπεράκτιων πεδίων  Draugen και το 12% του Gjoa  στη Νορβηγία για συνολικά 566 εκατ. δολάρια.

Νωρίτερα, η Shell είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση της πώλησης ενός ποσοστού 15% στο Malaysia LNG (MLNG) Tiga Sarawak State Financial Secretary για 750 εκατομμύρια δολάρια.

Η Shell δεσμεύτηκε για το φιλόδοξο τριετές σχέδιο πώλησης μετά την απόφαση να αποκτήσει την BG Group το 2015, μια συμφωνία που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 για $ 54 δισεκατομμύρια.

Η τελευταία ανακοίνωση ανεβάζει το συνολικό ενεργητικό που η Shell πώλησε ή συμφώνησε να πουλήσει από το 2015 σε περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

Η Shell θα παραμείνει παρούσα στην πλούσια σε πετρέλαιο Νορβηγία μέσω των μεριδίων της σε διάφορους τομείς, όπως οι Ormen Lange και Knarr, τους οποίους λειτουργεί.

Για την ΟΚΕΑ, που ιδρύθηκε από τον πρώην υπουργό πετρελαίου Ola Borten Moe το 2015, η συμφωνία παρέχει τα πρώτα μεγάλα μερίδια σε έναν παραγωγικό τομέα στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα.

Η ΟΚΕΑ δήλωσε ότι τα δύο πεδία θα παράγουν περίπου 22.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως καθαρά.

Η Bangchak Corporation PCL, μια εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ταϊλάνδη, έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την Seacrest Capital Group για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, ανακοίνωσε  η OKEA.

Η ΟΚΕΑ δήλωσε επίσης ότι είχε ξεκινήσει ένα εγγυημένο 5ετές ομολογιακό δάνειο ύψους 180 εκατομμυρίων δολαρίων, για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου