Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Η Fiat Chrysler θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων Ι.Χ. ντίζελ μέχρι το 2021

Από το naftemporiki.gr
Η ιταλική-αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler θα σταματήσει να παράγει οχήματα ιδιωτικής χρήσης με καύσιμα ντίζελ εντός τριών ετών, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την Παρασκευή.

Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, στην τελευταία σημαντική παρουσίασή του πριν από τη συνταξιοδότησή του, δήλωσε σε συνέδριο μετόχων ότι το τελευταίο αυτοκίνητο ντίζελ της εταιρείας θα παραχθεί το 2021. Η εταιρεία θα συνεχίσει να κατασκευάζει φορτηγά και επαγγελματικά οχήματα με κινητήρες ντίζελ.

Το 2017, η αυτοκινητοβιομηχανία ενεπλάκη..
στο μεγάλο σκάνδαλο εκπομπών ντίζελ που σάρωσε την παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτων. Αμερικανοί ερευνητές κατέθεσαν αγωγή εναντίον της εταιρείας για την παραποίηση των αποτελεσμάτων των δοκιμών, με τις αποκαλύψεις να επηρεάζουν αρνητικότατα την τιμή των μετοχών.

Το πετρέλαιο ντίζελ στο παρελθόν προωθήθηκε έντονα ως εναλλακτική λύση με λιγότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα. Ωστόσο, τα οχήματα ντίζελ παράγουν υψηλότερα επίπεδα άλλων ρύπων, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί ότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

«Η Fiat Chrysler είναι η τελευταία κατασκευάστρια αυτοκινήτων που συνειδητοποιεί ότι οι καταναλωτές δεν θέλουν το ντίζελ και παίρνουν την απόφαση να στραφούν σε άλλες λύσεις. Είναι καιρός η Volkswagen, ο μεγαλύτερος παραγωγός ντίζελ στην Ευρώπη, να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκαλεί το ντίζελ στην υγεία και το κλίμα μας και να δεσμευτεί να σταματήσει τις πωλήσεις κινητήρων ντίζελ», δήλωσε ο Μόρτεν Τάισεν της Greenpeace Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενδεικτικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, οι πωλήσεις ντίζελ μειώθηκαν κατά 20%, ενώ η αγορά αυτοκινήτων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αυξήθηκε κατά 34,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου