Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Η έξαρση της εγκληματικότητας στη Νιγηρία πονοκέφαλος για τους Oil Majors

Από το naftikachronika.gr
Μπορεί η πετρελαϊκή παραγωγή της Νιγηρίας να έχει επιστρέψει εν μέρει στην κανονικότητά της, η Shell ωστόσο που αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα εκμετάλλευσης πετρελαίου της χώρας, εξακολουθεί να εκφράζει τους φόβους της για τις επιθέσεις οι οποίες βάζουν φρένο στην παραγωγή της χώρας.

«Η ασφάλεια γύρω από το Δέλτα του Νίγηρα εξακολουθεί να..
μας ανησυχεί καθώς παρατηρούνται ακόμα περιστατικά εγκληματικότητας, απαγωγών και βανδαλισμών όπως επίσης και πειρατείας στην ανοιχτή θάλασσα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής εξωτερικών σχέσεων της Royal Dutch Shell Plc’s στην Νιγηρία, Igo Weli.

Παράλληλα ο κ. Weli μέσω email ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις τις οποίες διαχειρίζονται τόσο ημεδαπές όσο και ξένες πετρελαϊκές εταιρείες, συνεχίζουν να ταλανίζονται από παράνομες δραστηριότητες και πρόσθεσε ότι η Shell κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μειώσει τα περιστατικά αυτά και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για την ασφάλεια του προσωπικού της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι στρατιωτικές επιθέσεις στις πετρελαϊκές υποδομές της Νιγηρίας το 2016 είχαν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή μαύρου χρυσού σε λιγότερα από 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα η οποία αποτελεί και την χαμηλότερη των τελευταίων 27 ετών.

Σημειώνεται ότι η Shell άντλησε το περασμένο έτος  631.000 βαρέλια πετρελαίου κατά μέσο όρο στο αφρικανικό κράτος, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/3 της συνολικής παραγωγής της χώρας. Ωστόσο παρά το ράλι στην παραγωγή ο πετρελαϊκός κολοσσός έχει καταγράψει 60 περιπτώσεις κλοπών για την φετινή χρονιά σε σχέση με τις 49 την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου