Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου εξετάζουν Σαουδική Αραβία - Ρωσία

Από το worldenergynews.gr
Το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα θα συζητήσουν Σαουδική Αραβία και Ρωσία, σύμφωνα με το Bloomberg, έπειτα από 17 μήνες αυστηρών περιορισμών στην παραγωγή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζου..
ν καλά το θέμα μια αύξηση κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα θα διαμορφώσει το ποσοστό συμμόρφωσης με τις παγκόσμιες μειώσεις παραγωγής στο 100% από το 152% περίπου.

Βασικό ρόλο στις αρχικές συνομιλίες στην Αγία Πετρούπολη αυτή την εβδομάδα έχουν οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας μαζί με τους εταίρους τους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ασκούν την προεδρία του ΟΠΕΚ φέτος, δήλωσαν οι πηγές.

Οι υπουργοί χωρών εντός και εκτός του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στη Βιέννη στις 22-23 Ιουνίου και η τελική απόφαση θα ληφθεί εκεί.


Οι άλλοτε αντίπαλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες προτίθενται να χαλαρώσουν τους αυστηρούς περιορισμούς που οι ίδιες θέσπισαν πριν από 17 μήνες -περιορίζοντας την παγκόσμια παραγωγή κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως- σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η τριετής πτώση των τιμών του αργού, αναφέρει το Bloomberg.

"Ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση", δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ Αλ Φάλιχ σε συνέντευξή του το πρωί της Παρασκευής στην Αγία Πετρούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου