Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Μειώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας στην Ευρώπη

Από το worldenergynews.gr
Η Ρωσία εξήγαγε φέτος λιγότερα αργό πετρέλαιο στην Ευρώπη, καθώς η ποιότητα των προσφερόμενων καυσίμων επιδεινώθηκε και οι τεταμένες διπλωματικές σχέσεις την ώθησαν να ανακατευθύνει περισσότερους όγκους στην Κίνα.

Η Ρωσία αύξησε τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω αγωγών στην Κίνα κατά σχεδόν 50% τον Ιανουάριο-Απρίλιο σε σχέση..
με πέρυσι σε 12,4 εκατ. τόνους, δήλωσε την Τρίτη 8/5/2018 ο Igor Dyomin, εκπρόσωπος της Transneft.

Η Μόσχα ξεκίνησε τη λεγόμενη στρατηγική "pivot East" και προσπάθησε να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Ασία καθώς οι σχέσεις της με τη Δύση εντάθηκαν μετά την σύγκρουση με την Ουκρανία και την εικαζόμενη εμπλοκή της στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Η αύξηση του εφοδιασμού με πετρέλαιο στην Κίνα είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της ποιότητας του μείγματος Urals, που συνδέεται με την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ανεπιθύμητης περιεκτικότητας σε θείο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Dyomin, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Πολωνία μείωσαν τις εισαγωγές ρωσικών πετρελαίου κατά περίπου 10% τον Ιανουάριο-Απρίλιο και οι μεταφορές προς την Ευρώπη μέσω των δύο κλάδων του αγωγού Druzhba μειώθηκαν κατά 225.000 τόνους σε 15.75 εκατομμύρια τόνους τον πρώτο τέταρτο μήνα το έτος.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Reuters, η περιεκτικότητα σε θείο στα Ουράλια από τον Φεβρουάριο είχε αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 0,15% από το 2017.

Δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες για την ποιότητα των Ουραλίων όταν  πέφτουν κάτω από τα πρότυπα, αλλά επιβάρυνε την τιμή τους και ώθησε τους αγοραστές να εξετάσουν τη δυνατότητα μείωσης των όγκων που αγοράζουν, σύμφωνα με τους traders και πηγές που βρίσκονται κοντά στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου