Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Στρατηγική συνεργασία BP – Petrobras

Από το naftikachronika.gr
Δύο πετρελαϊκοί κολοσσοί, η BP και η Petrobras, υπέγραψαν πρόσφατα MoU με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων.

Όπως ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η BP, μέσω αυτής της συμφωνίας οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν, μεταξύ άλλων, στην έρευνα και εκμετάλλευση..
πετρελαϊκών κοιτασμάτων, καθώς και στην εμπορία πετρελαίου εντός της Βραζιλίας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι εταιρείες θα ανταλλάσουν επίσης γνώσεις επί τεχνολογικών ζητημάτων και όχι μόνο με στόχο την ενίσχυση των κοινών τους δραστηριοτήτων.

Η BP δραστηριοποιείται στην Βραζιλία πάνω από 60 χρόνια στον τομέα των καυσίμων και των λιπαντικών, ερευνώντας παράλληλα για πετρελαϊκά και ενεργειακά κοιτάσματα εκεί.

Στην παρούσα φάση οι δύο μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες συνεργάζονται στην εκμετάλλευση 16 πετρελαϊκών οικοπέδων στην Βραζιλία, ενώ συγχρόνως συμμετέχουν στο Oil and Gas Climate Initiative (OGCI). Το OGCI αποτελεί μία εθελοντική πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν πετρελαϊκοί και ενεργειακοί κολοσσοί προκειμένου να αλλάξει η υφιστάμενη νοοτροπία της εν λόγω βιομηχανίας και να «αντιδράσει» στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Στην πρωτοβουλία αυτήν συμμετέχουν επίσης η CNPC, η Eni, η Pemex, η Repsol, η Saudi Aramco, η Shell, Statoil και η Total.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MARCELO SAYAO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου