Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

• Υπόμνημα της ΓΣΕΕ: Το Δικαίωμα στην Απεργία • Παρατηρητήριο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Κόστος εργασίας και περιθώρια κέρδους • Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ: Μια απάντηση στον ΣΕΒ • Στη Χώρα της Αυταπάτης και της Ιδεοληψίας • Καινούργιες Πατρίδες - Έκθεση • Τ' αγριολούλουδα του Βαρλάμου - Έκθεση

Από το inegsee.gr
Η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης σε ένα ζωτικής σημασίας θέμα, που είναι το δικαίωμα της απεργίας, αφορά νομοθετικούς περιορισμούς που δυσχεραίνουν στην πράξη την άσκησή του. Το πλήθος των νομοθετικών όρων και η ακριβής τήρησή τους, καθιστά πολύ δύσκολη την κήρυξη της απεργίας. 

Η ΓΣΕΕ έθεσε υπόψη του Υπουργείου Εργασίας ένα Υπόμνημα, στο οποίο προβάλλει αναλυτικά τη θέση της, σχετικά με το δικαίωμα της απεργίας, και δημοσιεύεται..
σε αυτό το τεύχος της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Επιπλέον, στο παρόν τεύχος, αναδημοσιεύεται ένα άρθρο του Ηλία Ιωακείμογλου, από τα Κείμενα Πολιτικής (Policy Briefs) του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, με τίτλο, «Κόστος εργασίας και περιθώρια κέρδους στα χρόνια των μνημονίων» (Ιανουάριος 2018). 

Κατόπιν, δημοσιεύεται το Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ ως απάντηση στην κριτική που άσκησε ο ΣΕΒ στο προαναφερθέν άρθρο των Policy Briefs. Επίσης, αναδημοσιεύεται ένα άρθρο του Επιστημονικού Διευθυντή, του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, με τίτλο, «Στη χώρα της αυταπάτης και της ιδεοληψίας». Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, ότι από εδώ και στο εξής, θα επιχειρήσουμε να καθιερώσουμε μια στήλη με πολιτιστικά δρώμενα, και στη βάση αυτή δημοσιεύουμε δύο κείμενα με τίτλο, «Καινούργιες Πατρίδες», και «Τ' αγριολούλουδα του Βαρλάμου». Τέλος, αναφέρονται οι δραστηριότητες του ΙΝΕ, το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου