Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ





Συναδέλφισσες-οι,

Την Τρίτη 06/02/2018 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις ΒΕΑ (Εστιατόριο Νέου Διοικητηρίου!!!) των συναδέλφων που εργάζονται στις εγκαταστάσεις του Νότου, όπου έγινε ενημέρωση από τον συνάδελφο Παναγιώτη Οφθαλμίδη, μέλος του Δ.Σ ΠΣΕΕΠ και εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. των ΕΛ.ΠΕ.

Η ενημέρωση αφορούσε..
το θέμα της ιδιωτικοποίησης, εργασιακά θέματα που απασχολούν το Σωματείο μας, καθώς και την ανακοίνωση ίδρυσης ανεξάρτητης συνδικαλιστικής παράταξης με την ονομασία ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΛ.ΠΕ, με λογότυπο τους ελέφαντες που συμβολίζουν Δύναμη, Τύχη και Μνήμη.

Η νέα ανεξάρτητη Συνδικαλιστική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ ιδρύθηκε μετά από την ανάγκη που προέκυψε λόγω της μη αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων όπως η διαχείριση του ξεπουλήματος του ποσοστού συμμετοχής που κατέχει το Δημόσιο στα ΕΛ.ΠΕ (35%) σε μια εποχή μεγάλης κερδοφορίας της εταιρείας και προετοιμασίας έρευνας για εξόρυξη υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου. Η ανεπάρκεια-αδυναμία-αδράνεια του Συνδικάτου να αντιδράσει σωστά και με σχέδιο στο επιχειρούμενο ξεπούλημα, δείχνει και τα οδυνηρά αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν. Επίσης η διαχείριση των απεργιακών κινητοποιήσεων για τα θέματα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στους βιομηχανικούς χώρους των διυλιστηρίων, δείχνουν απειρία, ερασιτεχνισμό αλλά και απαξίωση.

Η μη σωστή αντιμετώπιση της καθημερινότητας έχει καταντήσει το Σωματείο παρατηρητή των εξελίξεων μη μπορώντας να αντιδράσει στην επιδρομή των Διευθυντικών στελεχών της εταιρείας που αλωνίζουν με κεντρική κατεύθυνση στο να αποδομούν ΕΣΣΕ, Εσωτερικό Κανονισμό, τις αλλαγές στην καθημερινότητα με συμπεριφορές που ξεφτιλίζουν τους εργαζόμενους.

Η νέα παράταξη ιδρύθηκε και εγκρίθηκε από το σύνολο των παρευρισκόμενων συναδέλφων στο ΝΟΤΟ και αναμένεται ότι το ίδιο θα συμβεί και από τους συναδέλφους στο ΒΟΡΡΑ.

Η νέα παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ είναι ανοιχτή σε όλους τους εργαζόμενους, αφήνοντας έξω από τους φράχτες τα πολιτικά κόμματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να την αγκαλιάσουν και να ενεργοποιηθούν κάνοντας αίτηση για εγγραφή στο μητρώο μελών, για να κερδίσουμε ξανά την αξιοπρέπεια μας και να κάνουμε πάλι το Σωματείο μας Αγωνιστικό και Διεκδικητικό.

Συναδέλφισσες-οι,

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν ψηφοφορίες για τους απολογισμούς.

Το αποτέλεσμα που υπήρξε ήταν κόλαφος για το προεδρείο γιατί πρώτη φορά στην ιστορία του Σωματείου καταψηφίστηκε ο Διοικητικός απολογισμός, στέλνοντας οι εργαζόμενοι ένα πολύ καθαρό μήνυμα ότι στην διαχείριση των μεγάλων και σημαντικών θεμάτων υπήρξαν λάθη, παραλήψεις και αποδομήσεις της ΕΣΣΕ και του εσωτερικού κανονισμού, αποδεικνύοντας έτσι την αδυναμία και την ανικανότητα του προεδρείου.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα αυτοί που έχουν την ευθύνη του προεδρείου προσπαθούν να αλλοιώσουν την καθαρή βούληση των συναδέλφων (από 68% που είχαν στις τελευταίες εκλογές ΕΝΙΑΙΑ-50%, ΕΛΚΕ-15%, ΔΑΚΕ-3% ΣΕ 49%) μετατρέποντας το ΟΧΙ σε ΝΑΙ κατά την πρακτική της Κυβέρνησης όπως στο δημοψήφισμα.

Γαντζωμένοι στις καρέκλες τους δεν παραιτούνται υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι οριακό, υποτιμώντας έτσι την καθαρή κρίση των εργαζομένων.

Είναι λοιπόν αυτονόητη ότι οι εργαζόμενοι καταδικάζουν τη δράση τους και η μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές στο Σωματείο χωρίς προσκόμματα και προαπαιτούμενα, χωρίς συμφωνίες παρασκηνιακές που θα μοιράζουν καρέκλες και εξουσίες.

Σταματήστε λοιπόν τις κωλυσιεργίες και ξεκινήστε άμεσα τις διαδικασίες των εκλογών.

Συναδέλφισσες-οι,

Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πιστεύει ότι μέσα από την νέα εντολή που θα δώσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα μας κάνει πιο δυνατούς για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται και για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν.

Επίσης ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεργαστούμε μόνο με παρατάξεις και ανθρώπους που επιδιώκουν το όφελος των εργαζομένων.


1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΕΣ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ;ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ,ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ,ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή