Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Baker Hughes: Nέα αύξηση στις πλατφόρμες πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας προσέθεσαν νέες πλατφόρμες για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, παρόλο που οι τιμές αργού έχουν μειωθεί περίπου 7% τις τελευταίες δύο εβδομάδες και οι αναλυτές δεν αναμένουν μεγάλες αλλαγές για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Συγκεκριμένα προστέθηκαν..
δύο πλατφόρμες την εβδομάδα έως την 1η Ιουνίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 861, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με τα  στοιχεία 
της Baker Hughes.

Αυτή ήταν η όγδοη φορά που οι drillers προσέφεραν πλατφόρμες τις τελευταίες εννέα εβδομάδες.

Ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν δραστηριοποιούνταν 733 μονάδες, καθώς οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν την παραγωγή παράλληλα με τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για μείωση της προκειμένου να επωφεληθούν από την άνοδο των τιμών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ μειώθηκαν κάτω από τα 66 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Απριλίου. Την περασμένη εβδομάδα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκαν πάνω από 72 δολάρια το βαρέλι, τα υψηλότερα από τον Νοέμβριο του 2014.

Η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου έφθασε  την περασμένη εβδομάδα τα 10,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), ενώ σε μηνιαία βάση έφθασε τα 10,47 εκατομμύρια bpd τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση  της Energy Information Administration (EIA).

Η παραγωγή στο Τέξας αυξήθηκε κατά 4% σε σχεδόν 4,2 εκατομμύρια μονάδες βάσης, νέο ρεκόρ με βάση από το 2005. Η λεκάνη Permian, η οποία εκτείνεται σε ολόκληρο το δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό, είναι το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου